Σάββατο , 4 Μάιος 2024

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Σπαρτάκ Μόσχας -«Συγκλονιστική η απόφαση αποκλεισμού μας»

Η Σπαρτάκ Μόσχας εξέδωσε ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ως «εξαιρετικά συγκλονιστική αν και αναμενόμενη» χαρακτήρισε η Σπαρτάκ την απόφαση αποκλεισμού της από το Europa League, σημειώνοντας ότι ο αθλητισμός στοχεύει στο να «χτίζει γέφυρες και όχι να τις γκρεμίζει».

«Η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να μας αποκλείσουν από την τρέχουσα φάση του UEFA Europa League. Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια μας στη φάση των «16» κόντρα στη Λειψία δεν θα γίνουν όπως είχαν προγραμματιστεί. Αυτή η ετυμηγορία συνδέεται με τη θέση των οργανώσεων για τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία,» αναφέρει η ανακοίνωση της Σπαρτάκ Μόσχας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ματαιώθηκαν οι προσπάθειές μας για μη αθλητικούς λόγους»

«Η πρόσφατη απόφαση που έλαβαν η UEFA και η FIFA, αν και αναμενόμενη, είναι εξαιρετικά συγκλονιστική. Δυστυχώς, οι προσπάθειες που έχει κάνει ο σύλλογός μας στο Europa League ματαιώθηκαν για λόγους πέρα από τον αθλητικό χώρο. Η Σπαρτάκ έχει εκατομμύρια θαυμαστές όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μας ενώνουν ανθρώπους από δεκάδες διαφορετικές χώρες.

Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, πρέπει να στοχεύει στο να «χτίζει γέφυρες» και όχι να τις… γκρεμίζει. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε σε μια απόφαση με την οποία διαφωνούμε», προσθέτει ο σύλλογος τη ρωσικής πρωτεύουσας.

«Προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε στις εθνικές διοργανώσεις και ανυπομονούμε να επιτύχουμε γρήγορα την ειρήνη που χρειάζονται όλοι,» καταλήγει η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Σπαρτάκ Μόσχας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή