Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σταματά τη χορηγική συμφωνία με ρωσική εταιρεία πληροφορικής

Τη λήξη της χορηγικής συνεργασίας με ρωσική εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο γερμανικός σύλλογος έκανε γνωστό σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, ότι τερμάτισε τη συνεργασία του με τη ρωσική εταιρία Kaspersky, μετά την προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Πληροφορική (BSI) για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του κατασκευαστή, το λογισμικό για την προστασία από ιούς είναι ένα ιδιαίτερο ρίσκο για μια δομή Πληροφορικής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BSI και η ποδοσφαιρική ομάδα της Φρανκφούρτης αντέδρασε άμεσα.

Ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Άιντραχτ, Άξελ Χέλμαν, αιτιολόγησε την απόφαση ως εξής: «Καθιστούσαμε πάντα σαφές ότι στηρίζουμε τη συνέχιση της σχέσης με την Kaspersky σε γεγονότα και αρχές και όχι στην εθνικότητα. Με την προειδοποίηση της BSI έχει αλλάξει καθοριστικά η κατάσταση των γεγονότων και μαζί η εμπιστοσύνη στην δυνατότητα προστασίας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky. Ενημερώσαμε την εταιρία ότι τερματίζουμε άμεσα το συμβόλαιο χορηγίας». Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή.

Η BSI θεωρεί ότι ο κίνδυνος η Kaspersky να εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και να εκμεταλλεύεται τους πελάτες της -ιδιωτικές εταιρίες ή δημόσιες υπηρεσίες- είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια αντίστοιχων μέτρων που έχουν ληφθεί για εταιρείες που προέρχονται από τη Ρωσία, έπειτα από την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο πόλεμος συνεχίζεται για 20ή διαδοχική ημέρα, έχοντας προκαλέσει αρκετά δεινά και στις δύο πλευρές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή