Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Πόλεμος» στη βόρεια Αφρική για το ποδόσφαιρο -Το Μαρόκο ζητά την απόσυρση των εμφανίσεων της Αλγερίας

«Πόλεμο» με φόντο τις εμφανίσεις που θα φορέσει η ποδοσφαιρική ομάδα της Αλγερίας, έπειτα από την αντίδραση του Μαρόκου, ξέσπασε στη βόρεια Αφρική.

Το υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκου απαίτησε από την εταιρεία που «ντύνει» την Αλγερία να αποσύρει τη νέα συλλογή με τις εμφανίσεις που θα φορέσει την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, κατηγορώντας την για αθέμιτη ιδιοποίηση συμβόλων της «μαροκινής πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για κλοπή μοτίβων εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά του Μαρόκου, που εμφανίζονται σε αθλητικές φανέλες της Αλγερίας, κάτι που ώθησε το υπουργείο να ενεργήσει σε έκτακτη ανάγκη», σημείωσε το Υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκου, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

«Το υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά ένδικα μέσα ενώπιον των γερμανικών και διεθνών δικαστηρίων», προειδοποιεί το Μαρόκο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία που συνεργάζεται με τους Αλγερινούς, παρουσίασε στο Twitter μια φωτογραφία με τη φανέλα των «fennecs» για τη σεζόν 2022-23 «εμπνευσμένη από τον πολιτισμό και την ιστορία». Αυτό το νέο σχέδιο, σύμφωνα με την εταιρεία, αντλεί την έμπνευσή του από το παλάτι Mechouar, στη βορειοδυτική Αλγερία.

Σημειώνεται ότι η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021. Όπως φαίνεται, το θέμα επεκτάθηκε και σε αθλητικό επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή