Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πόσα χρήματα θα εισπράξουν οι «επτά» από τη συμφωνία με την ΕΡΤ

Ήταν το μεγάλο ερωτηματικό. Και η μεγάλη απόφαση για το πότε και το πως θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Το ημερολόγιο δείχνει 7 Αυγούστου κι ακόμα δεν έχει γίνει η κλήρωση της Super League. Ακόμα δεν είναι επίσημη προκήρυξη του πρωταθλήματος. Πόσες ομάδες θα πέσουν. Πόσες θ’ ανέβουν…

Όλα δείχνουν όμως πως την Πέμπτη θα έχουμε «λευκό» καπνό στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας στο Μαρούσι. Κι αυτό γιατί οι επτά ΠΑΕ που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και βρήκαν την χρυσή τομή. Και οι επτά ομάδες λοιπόν έκλεισαν στην ΕΡΤ. Μία ΕΡΤ η οποία θα μεταδώσει 105 παιχνίδια Super League και φυσικά θα έχει και την Super League2 (εάν υπάρξει συμφωνία).

Μέχρι την Πέμπτη λοιπόν θα πρέπει να έχουν πέσει υπογραφές στο προσύμφωνο και φυσικά στην Γενική Συνέλευση της Λίγκας να αποφασιστεί πως θα πέσουν τρεις και θ’ ανέβει ένας από την Super League 2.

Συνολικά η ΕΡΤ θα δώσει ένα ποσό πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ στις 7 ΠΑΕ με το «καθαρό» που θα μπουν στα ταμεία των ομάδων να φτάνει από τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το καθαρό ποσό που θα πάει στις επτά ομάδες γιατί υπάρχει και το 17% που κρατάει η ΕΡΤ.

Αναλυτικά το ποσό που θα πάρει η κάθε ΠΑΕ:
Παναθηναϊκός: 4,2 εκατομμύρια ευρώ
Άρης: 2 εκατομμύρια ευρώ
Ατρόμητος: 1,9 εκατομμύρια ευρώ
Ξάνθη: 1,65 εκατομμύρια ευρώ
Παναιτωλικός: 1,65 εκατομμύρια ευρώ
Απόλλων Σμύρνης: 1,45 εκατομμύρια ευρώ
Λαμία: 1,45 εκατομμύρια ευρώ

Συνολικά λοιπόν το καθαρό πόσο που θα πάει και στις 7 ΠΑΕ είναι 14,3 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί ν’ αυξηθεί ανάλογα την ΠΑΕ κι ανάλογο τον διαφημιστικό χρόνο. Για παράδειγμα ο Αρης εξασφάλισε επιπλέον 300.000 ευρώ.

Κατά μία πηγή μάλιστα στην συμφωνία με την ΕΡΤ υπάρχει και πρόβλεψη και για τον υποβιβασμό. Εάν δηλαδή μία από τις επτά ΠΑΕ υποβιβαστεί τότε θα έχουν εξασφαλισμένο το ίδιο ποσό και για την επόμενη σεζόν στην SuperLeague2 μόνο φυσικά για την επόμενη χρονιά.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή