Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς έχει μάθει να ζει με το κενό του Λιβάια η ΑΕΚ

Δεδομένα η απουσία του Μάρκο Λιβάια από τα πέντε παιχνίδια του ομίλου στο Champions League είχε στοιχίσει στην ΑΕΚ. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη με μπόλικη ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Κροάτης επιθετικός ήδη έχει ισοφαρίσει σε παραγωγικότητα την περσινή πρώτη του σεζόν στην Ένωση και αυτό που απομένει είναι να ανεβάσει λίγο τους ρυθμούς του στο δημιουργικό κομμάτι προκειμένου το τελικό ταμείο της δεύτερης σεζόν να είναι ακόμα καλύτερο από πέρυσι.

Συγκεκριμένα ο Λιβάια την περσινή σεζόν τελείωσε με 10 γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε συνολικά 42 εμφανίσεις. Φέτος, σε 22 μέχρι στιγμής παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πιάσει τα 10 περσινά του γκολ, μετρώντας και τρεις ασίστ. Αριθμοί που αποδεικνύουν από μόνοι τους ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ωστόσο, στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει μάθει να… αντιμετωπίζει την απουσία του, και αυτό καλείται να κάνει και το απόγευμα του Σαββάτου σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Νέας Σμύρνης, απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Κροάτης φορ, όπως είναι γνωστό δεν θα είναι διαθέσιμος λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη πάντως να έχει λύσεις για να καλύψει το κενό του.

Η Ένωση από πέρυσι έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται την απουσία του Λιβάια καθώς χωρίς τον Κροάτη επιθετικό στη Super League μετράει πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια. Πέρυσι λόγω καρτών ο Λιβάια είχε λείψει από το εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα, από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και στα τρία ματς η ΑΕΚ είχε πάρει τους βαθμούς της νίκης, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στα δύο φετινά παιχνίδια των κιτρινόμαυρων στα οποία έλειπε ο Κροάτης επιθετικός κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και απέναντι στη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Ο Ουζουνίδης, όπως προαναφέραμε, στη συγκεκριμένη θέση έχει επιλογές για να καλύψει το κενό του Λιβάια. Είτε χρησιμοποιώντας τον Λούκας Μπογέ, όπως είχε κάνει στο μεσοβδόμαδα ματς Κυπέλλου με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, είτε τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, είτε φυσικά τον Τάσο Μπακασέτα πιο πίσω. Παράλληλα το 3-5-2 που θα ξαναχρησιμοποιηθεί αναμένεται να προσφέρει στην ΑΕΚ κι άλλες βοήθειες επιθετικά είτε από τα άκρα με τους Χουλτ και Γκάλο, είτε από τον άξονα με τους Μάνταλο και Κρίστιτσιτς και φυσικά από τον Έκι Πόνσε που αν τροφοδοτηθεί σωστά έχει τη δυνατότητα να κάνει γκολ την παραμικρή φάση.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή