Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Χεζόνια -Για τις επόμενες δύο σεζόν

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μετακομίζει στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό της τον Κροάτη φόργουορντ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν στη ρωσική Ούνικς Καζάν.

Ο Χεζόνια είχε με τη ρωσική ομάδα στη Euroleague κατά μέσο όρο 14,2 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε 25 παιχνίδια (η Ούνικς δεν ολοκλήρωσε τη regular season της διοργάνωσης, λόγω της τιμωρίας των συλλόγων από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία). Ήταν όγδοος στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ, ενώ ήταν δεύτερος στα αμυντικά ριμπάουντ (5,5 ανά αγώνα), πίσω μόνο από τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού (6 ριμπάουντ ανά ματς).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 27χρονος άσος εντάχθηκε στο δυναμικό της Ούνικς αφού τελείωσε τη σεζόν 2020-21 στον Παναθηναϊκό, όπου σε 8 αγώνες για τη Euroleague είχε μέσο όρο 14,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα. Η αγωνιστική περίοδος 2020-21 ήταν η πρώτη του Κροάτη μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη, καθώς ο Χεζόνια είχε περάσει τις πέντε προηγούμενες σεζόν στο NBA με Ορλάντο Μάτζικ, Νιου Γιορκ Νικς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο Χεζόνια άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του με την Ντουμπρόβνικ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ και τη βοήθησε να κατακτήσει το 2011 τον τίτλο στο Euroleague Basketball Next Generation Tournament. Το 2012 μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα και έπαιξε εκεί για τρεις σεζόν, στις οποίες κατέγραψε και 38 συμμετοχές στη Euroleague.


Πηγή