Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ρουμανία: Ο πρόεδρος της Στεάουα απαγορεύει σε εμβολιασμένους παίκτες της ομάδας του να αγωνιστούν

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου απαγόρευσε στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού παίκτες της ομάδας του να αγωνίζονται.

Ο Τζίτζι Μπεκάλι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δρόμενα και το απέδειξε για ακόμη μια φορά, με την απόφασή του να βάλει «εμπάργκο» στους ποδοσφαιριστές της Στεάουα που έχουν εμβολιαστεί στον κορωνοϊό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε απαγορεύσει στους παίκτες της ομάδας να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, λέγοντας ότι «αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε όπλο και εμβόλιο, θα προτιμούσα να με πυροβολήσουν», τώρα επανήλθε με νέα απόφασή του, που προκαλεί σάλο. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα λάβει το συγκεκριμένο μέτρο για τους παίκτες της ομάδας του που έχουν κάνει το εμβόλιο, για να προκαλέσει ξανά την αντίδραση της ρουμανικής κυβέρνησης.

Εκείνος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι η απόφασή του λαμβάνεται με γνώμονα να προστατεύσει την υγεία τών εν λόγω παικτών. «Θα γελάσετε, αλλά οι εμβολιασμένοι χάνουν δυνάμεις. Αυτό είναι κάτι επιστημονικό», είπε σε συνέντευξή του ο Μπεκάλι.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε και παράδειγμα αντιπάλου: «Δεν το έχετε δει στην Κλουζ; Με τη Ραπίντ οι παίκτες έμοιαζαν να λιποθυμούν. Όλοι οι εμβολιασμένοι χάνουν τη δύναμή τους. Το βλέπω και στους δικούς μου. Δεν επηρεάζει κάποιους, αλλά επηρεάζει τους μεγαλύτερους. Δεν έχετε δει τον Ντεάκ;». Επίσης, επανέλαβε την άποψή του ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων πεθαίνει στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με αυτούς που δεν είναι.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας, μέσω των επίσημων social media, ανέφερε ότι «οι εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ χάνουν δυνάμεις μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19! Από ιατρικής και επιστημονικής άποψης δεν υπάρχουν μελέτες που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι η λοίμωξη από την Covid-19 αφήνει μακροπρόθεσμα επακόλουθα και αυτά μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή