Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ρωσία: Εξετάζει τη «μετακόμιση» του ποδοσφαίρου της στην Ασία

Η εισβολή στην Ουκρανία έφερε σημαντικές συνέπειες στον αθλητισμό της Ρωσίας, έπειτα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε συλλόγους και εθνικές ομάδες.

Το ποδόσφαιρο της χώρας βιώνει κυρώσεις, με τους συλλόγους της Ρωσίας να έχουν αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ενώ και η εθνική ομάδα αποβλήθηκε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι πότε θα ισχύσουν οι κυρώσεις και αν θα υπάρξει βάθος χρόνου θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς το συμβούλιο της FIFA συνεδριάζει την Πέμπτη (31/03), Εκεί θα φανεί εάν οι ποινές θα έχουν μόνιμη βάση, με το ένα σενάριο να προβλέπει τον αποκλεισμό της Ρωσίας και των ομάδων της για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο αποκλεισμός των ομάδων για την επόμενη δεκαετία.

Όλα αυτά έχουν σηκώσει ένα «σύννεφο» αμφιβολίας πάνω από το ρωσικό ποδόσφαιρο και το μέλλον του. Όπως προκύπτει, οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας δεν θα περιμένουν τις όποιες αποφάσεις με σταυρωμένα χέρια. Όπως προκύπτει, εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως γεωγραφικά η Ρωσία ανήκει σε δύο ηπείρους και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για να υπαχθεί το άθλημα στην Ασία.

Εφόσον η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία κάνει δεκτό το ρωσικό αίτημα και σε συνδυασμό με την αποβολή της χώρας από την UEFA, τότε η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα δίνει προκριματικούς αγώνες στη ζώνη της Ασίας. Οι σύλλογοι, με τη σειρά τους, δεν θα αγωνίζονται πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά θα συμμετέχουν στους αντίστοιχους ασιατικούς διασυλλογικούς θεσμούς.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια χώρα αλλάζει ποδοσφαιρική ήπειρο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1990 με το Ισραήλ, όταν «μετακόμισε» στην UEFA και ενώ προηγουμένως ανήκε στην AFC. Επίσης, η Αυστραλία πέρασε στην Ασία και εγκατέλειψε την Ωκεανία, λόγω του μικρού ανταγωνισμού και του ότι χρειαζόταν να δίνει αγώνα μπαράζ κόντρα στον 5ο της βαθμολογίας των προκριματικών του Μουντιάλ από τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή