Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σενιόλ Γκιουνές για στρατιωτικό χαιρετισμό: Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη

Ο τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας, Σενιόλ Γκιουνές προσπάθησε να ρίξει τους τόνους έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο στρατιωτικός πανηγυρισμός των Τούρκων διεθνών.

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν τη νίκη επί της Αλβανίας με στρατιωτικό χαιρετισμό μπροστά στους φιλάθλους τους ως ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες, παίρνοντας έτσι θέση υπέρ της εισβολής των δυνάμεων της χώρας τους στη Βόρεια Συρία. Όπως ήταν λογικό αυτό προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις, με την UEFA να εξετάζει ακόμα και τιμωρία της Τουρκίας για την πράξη αυτή.

Μέσα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί και στις συζητήσεις που έχει σηκώσει αυτός ο πανηγυρισμός, ο τεχνικός των Τούρκων, Σενιόλ Γκιουνές θέλησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και ενόψει της αποψινής εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Γαλλία τόνισε πως το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη και αδερφοσύνη μεταξύ άλλων.

«Ενθαρρύνω τους στρατιώτες, αλλά επιθυμώ αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα. Ζητώ από τους Τούρκους φιλάθλους που ζουν στην Ευρώπη και θα έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο αν είναι ανώτερος. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη», ανέφερε ο Γκιουνές.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή