Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Προς τέλη Μαΐου η επανέναρξη της Super League

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις για το Final 8 του Europa League

Η ελληνική Κυβέρνηση και οι άνθρωποι του Υφυπουργείου Αθλητισμού έχουν κάνει με την UEFA μία κουβέντα σε πολύ πρώιμα στάδια για την περίπτωση ανάληψης του Final8 του Europa League και υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει φυσικά.

Η UEFA σε μία συζήτηση που είχε με την Κυβέρνηση και τους ανθρώπους του Υφυπουργείου Αθλητισμού στάθηκε και σε αυτήν την διοργάνωση, εάν και εφόσον γίνει. Έγινε μία πρώτη και πολύ πρώιμη συζήτηση χωρίς όμως να φιξαριστεί κάτι ή να θεωρείται κάτι ως δεδομένο πως θα προχωρήσει.

Αυτό το οποίο μετέφερε η ελληνική Πολιτεία ήταν πως «εάν προχωρήσετε για μία τέτοια διοργανώση εμείς είμαστε εδώ. Μας ενδιαφέρει». Μία κουβέντα στην οποία φάνηκε να υπήρχε πάντως η πεποίθηση πως εφόσον γίνει η διοργάνωση η Ελλάδα θα είναι σε θέση να την φιλοξενήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλο βέβαια το είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον θεσμό και άλλο το θέμα των πιθανοτήτων.

Πρόκειται λοιπόν για κουβέντα για το Final8 του Europa League. Να μαζευτούν δηλαδή οκτώ ομάδες σε ένα ή δύο γήπεδα και να παίξουν ένας εναντίον ενός (μονά ματς) για να βγει ημιτελικός και τελικός.

Η UEFA αναζητεί μια πόλη με τουλάχιστον δύο γήπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις. Φυσικά η Αττική διαθέτει το Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Στάδιο, που μπορούν να φιλοξενήσουν τους αγώνες. Εκτός από αυτό το στοιχείο η Ελλάδα θεωρείται ιδανικό μέρος λόγω συνθηκών αλλά και εξαιτίας της πολύ καλής διαχείρισης στο ζήτημα του κορονοϊού.

Ποιο το μειονέκτημα για την Αθήνα για το Final8
Το βασικό μείον της Αθήνας θα είναι τα προπονητικά κέντρα. Καταλαβαίνει κανείς πως εάν συμβεί αυτό θα είναι 8 ομάδες που θα θέλουν 8 διαφορετικά προπονητικά κέντρα. Είναι εφικτό να βρεθούν τόσα; Όχι τόσο. Έτσι μπορεί να είναι πιο εφικτό ένα Final4 για την Αθήνα.

Η UEFA θέλει να αποφύγει Final4, ανακοινώσεις στις 17 Ιουνίου
Γενικότερα πάντως δεν είναι κάτι τόσο απλό ή εύκολο. Η UEFA δείχνει πως θέλει να αποφύγει ένα Final4 αλλά οι τελικές και οριστικές ανακοινώσεις πάνε για 17 Ιουνίου. Η UEFA έχει γνωστοποιήσει πως το τελικό της πλάνο θα ανακοινωθεί στην Εκτελεστική της Επιτροπή στις 17 Ιουνίου.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή