Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σπουδαία κίνηση του Όρμπαν της Λειψίας -Έχασε σημαντικό ματς της ομάδας του για να γίνει δότης βλαστοκυτάρρων

Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησε ο ποδοσφαιριστής Βίλι Όρμπαν της Λειψίας, ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Ο 30χρονος Ούγγρος κεντρικός αμυντικός, ενημέρωσε τον προπονητή του και την ομάδα του ότι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση του Σαββάτου (11/2) με αντίπαλο την Ουνιόν Βερολίνου, όχι επειδή είχε κάποιον τραυματισμό, αλλά επειδή συνέτρεχε ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος: αποφάσισε να γίνει δότης βλαστοκυράρρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, ο Όρμπαν υποβάλλεται εδώ και λίγες ώρες σε ενέσεις, ενώ την Τετάρτη (8/2) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το χειρουργείο είχε διάρκεια πολλές ώρες. Θα μπορούσε πιθανότατα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, ωστόσο επέλεξε να παραμείνει στο νοσοκομείο κι ας ήξερε ότι θα απουσιάσει από το κρίσιμο ματς της ομάδας του, το οποίο τελικά έχασε 1-2, μένοντας στο -7 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Ο ίδιος δεν είχε αμφιβολίες για το τι έπρεπε να βάλει σε προτεραιότητα. Και αυτό γιατί ο Όρμπαν επέλεξε την πιθανότητα «να σώσεις μία ζωή με πολύ λίγη προσπάθεια». Φυσικά, τόνισε πως «θα κάνω όμως τα πάντα για να επιστρέψω στις υποχρεώσεις της ομάδας το γρηγορότερο δυνατό». Και αυτό είναι που το κάνει σταθερά από το 2015 που βρίσκεται στην ομάδα της Λειψίας.

Πράγματι, ο Όρμπαν βρέθηκε στα πλάνα του προπονητή του, Μάρκο Ρόζε, ο οποίος ωστόσο προτίμησε να μην τον καταπονήσει. Τον άφησε στον πάγκο και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε προβάδισμα μέχρι το 60′, δεν πέρασε στο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή