Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Στάση στο Σαν Μαμές για την Μπαρτσελόνα

Πέταξε στο παράθυρό του, άπλωσε εξ επαφής το χέρι του απλά με το ένστικτο, κατέβασε ό,τι πήγαινε μέσα. Ο Τερ Στέγκεν έκανε απίθανη εμφάνιση στο «Σαν Μαμές» και ήταν η μοναδική αιτία που η Αθλέτικ δεν κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα, κάτι που με βάση την απόδοσή της, άξιζε να κάνει. Τελικά το 0-0 έτσι όπως εξελίχτηκε η βραδιά στο Μπιλμπάο, μόνο ικανοποιημένη μπορεί να αφήνει την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν έπαιξε τίποτα δημιουργικά.

Η πρώτη εκπληκτική απογείωση του Γερμανού πορτιέρο ήρθε στο 17′ στο curler του Σουσαέτα. Στο 24′ ο Ραούλ Γκαρθία έπιασε τρελό ανάποδο ψαλίδι, αλλά και εκεί βρισκόταν ο Τερ Στέγκεν. Σε όλα αυτά η Μπάρτσα δεν είχε απάντηση. Γενικότερα σε όλο το ματς δεν κατέγραψε ούτε μία καλή στιγμή για να σκοράρει. Απολύτως καμία. Αντιθέτως, ο Ραούλ Γκαρθία (41′) από ένα μέτρο, μόνος του στο πίσω δοκάρι, πλάσαρε ξυστά άουτ.

Ο Μέσι ήταν επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του και όλη η ομάδα δυσλειτουργούσε. Ο Ινιάκι όμως πετούσε στην επίθεση των Βάσκων. Στο 79′ άγγιξε το γκολ, μα ο Τερ Στέγκεν έκανε μυθική εξ επαφής επέμβαση και τον σταμάτησε εκ νέου στο 81′. Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε άλλη φάση για γκολ και η Αθλέτικ πιστοποίησε την άνοδό της εδώ και δύο μήνες, ενώ η Μπαρτσελόνα με τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλία είδε τη Ρεάλ να την πλησιάζει πλέον επικίνδυνα στο -6.

Το σερί σκοραρίσματος της Μπαρτσελόνα σταμάτησε στις 37 αγωνιστικές (3ο καλύτερο στην ιστορία της La Liga)!

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γκαΐθκα Γκαριτάνο): Ερερίν, Μπαλενθιάγα, Γιεράι, Ινιγο Μαρτίνεθ, Ντάνι Γκαρθία, Μπενιάτ (56′ Σαν Χοσέ), Γιούρι, Σουσαέτα (62′ Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία, Ινιάκι Ουίλιαμς (89′ Κόντρο)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ (89′ Βερμάλεν), Σεμέντο, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (63′ Αλενιά), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κουτίνιο (75′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή