Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήκωσε την «κούπα» στο Μεξικό -Πρώτος τίτλος φέτος, 10ος στην καριέρα του [βίντεο]

Τον πρώτο τίτλο φέτος και 10ο στην καριέρα του πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ και κατέκτησε το τρόπαιο στο Mifel Open, στο Μεξικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε έντονα τη νίκη του, πετώντας τη ρακέτα του αμέσως μετά τον τελευταίο πόντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς σηκώνει, περιχαρής, το τρόπαιο:

Ο τελευταίος πόντος του αγώνα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς μετά το γρήγορο 1-0 στα games δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά δεν πτοήθηκε παίρνοντας αμέσως κεφάλι στο σκορ για το 2-1. Μάλιστα στο 4ο game κατάφερε να κάνει το μπρέικ για το 3-1. O Aυστραλός μείωσε και αυτός με break σε 3-2, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλεύθηκε το κακό, σε εκείνο το σημείο, σερβίς του Στέφανου, φέρνοντας το σετ στα ίσια.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ πήρε τα τρία επόμενα games με «όπλο» το εξαιρετικό forehand αλλά και τα πολλά λάθη του Αυστραλού, φτάνοντας στο 1-0 στα σετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με break ξεκίνησε το δεύτερο σετ, αφού ο Ντε Μινόρ έχασε την ψυχραιμία του μετά το υπέρ του 40-15 με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να προηγηθεί και στη συνέχεια να διευρύνει το προβάδισμα του φτάνοντας στο 3-1.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ντε Μινόρ πίεσε τον Στέφανο με το σερβίς, έκανε αρχικά το break ισοφαρίζοντας σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα.

Στο όγδοο game του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπά με ένα γρήγορο σερί έκανε το 4-4 και στη συνέχεια κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ντε Μινόρ, κάνοντας το 5-4. Αμέσως μετά, στο σερβίς του, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Αυστραλό, κερδίζοντας το game και το παιχνίδι.

Τσιτσιπάς: Κάθε φορά στο Μεξικό υπάρχει ξεχωριστή σύνδεση

Mετά την κατάκτηση του τίτλου στο Los Cabos, o Στέφανος Τσιτσιπάς
μίλησε για το δέσιμο που έχει με το Μεξικό. Ο 25χρονος σχολίασε τον
τελικό, δίνοντας τα εύσημα στον αντίπαλό του.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αστειευτεί σχετικά με το δώρο που του έκαναν οι διοργανωτές, μία φανέλα της Εθνικής Μεξικού με το Νο 9, υπογραμμίζοντας πως την επόμενη χρονιά θέλει τη φανέλα με το 10.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά όσα ανέφερε στις on court δηλώσεις:

«Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, αλλά όποτε έχω τη δυνατότητα να επιστρέφω εδώ νιώθω μια ξεχωριστή σύνδεση. Ο κόσμος ίσως θεωρήσει ότι υπερβάλλω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Κάθε φορά στο Μεξικό υπάρχει ξεχωριστή σύνδεση. Ελπίζω να επιστρέψω όσες περισσότερες φορές μπορέσω, γιατί ο κόσμος μου συμπεριφέρεται καλά και νιώθω καλοδεχούμενος. Όταν ήρθα ήταν η πρώτη φορά που μου έδωσαν μια φανέλα και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί είχε τον αριθμό 9. Τελικά κατάλαβα ότι είχε να κάνει με τους τίτλους που έχω κερδίσει, οπότε την επόμενη φορά πρέπει να είναι το 10».

Για τον τον τελικό:

«Και οι δυο μας σήμερα θέλαμε να βγούμε έξω στο court και να παίξουμε έναν σπουδαίο τελικό. Ήταν ένα πολύ καλό ματς, ο Άλεξ έπαιξε πολύ καλό τένις. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω κι εγώ έναν καλό τελικό. Ήταν ένας ποιοτικός αγώνας, ο κόσμος όπως πάντα ήταν παρών και αφοσιωμένος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή