Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Στο Αγρίνιο ο Κούμαν για να δει το Παναιτωλικός-Ατρόμητος [εικόνες]

Υψηλό προσκεκλημένο θα έχει ο Παναιτωλικός στην αναμέτρηση της Κυριακής (06/11, 16.00) με τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, είναι καλεσμένος του Γιάννη Αναστασίου και θα παρακολουθήσει από κοντά το ματς για την 11η αγωνιστική της Super League.

Μάλιστα, ο Ολλανδός θρύλος του ποδοσφαίρου έχει ήδη φτάσει στο Αγρίνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρόναλντ Κούμαν στο Αγρίνιο / Φωτογραφία: INTIME
Ο Ρόναλντ Κούμαν στο Αγρίνιο / Φωτογραφία: INTIME
Ο Ρόναλντ Κούμαν στο Αγρίνιο / Φωτογραφία: INTIME
Ο Ρόναλντ Κούμαν στο Αγρίνιο / Φωτογραφία: INTIME

Η καριέρα του Κούμαν

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από την Χρόνινγκεν και πέρασε από τον Άγιαξ, που κατέκτησε το πρώτο του Ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το 1985 και το κύπελλο το 1986, ακολούθησε η Άιντχοβεν που μαζί της σε τρία χρόνια πανηγύρισε έξι τίτλους. Τρεις φορές το Ολλανδικό πρωτάθλημα, δύο φορές το Κύπελλο Ολλανδίας και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1988, όπου η Άιντχοβεν κέρδισε στα πέναλτι 6–5 την Μπενφίκα (ο Κούμαν ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι της Άιντχοβεν).

Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα όπου στα 6 χρόνια που έμεινε εκεί κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο, 3 Σούπερ καπ Ισπανίας, ένα Κύπελλο πρωταθλητριών το 1992, ενώ ήταν ο παίκτης που σφράγισε με ένα απίθανο σουτ φάουλ στην παράταση του παιχνιδιού το πρώτο πρωταθλητριών για την Μπαρτσελόνα.Το 1995 μετά από 200 συμμετοχές στην Μπαρτσελόνα) επέστρεψε στην Ολλανδία όπου και έκλεισε την καριέρα του στην Φέγενορντ. Είναι ο αμυντικός που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 253 ξεπερνώντας τον Αργεντινό Ντανιέλ Πασαρέλα και τον Ισπανό Φερνάντο Ιέρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προπονητής, η Εθνική Ολλανδίας, η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα και ο Άγιαξ, είναι μερικές από τις ομάδες που έχει αναλάβει ο Κούμαν.


Πηγή