Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στο ντέρμπι του Μιλάνου χαμογέλασε η Ίντερ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ίντερ επί της Μίλαν στο ντέρμπι της ιταλικής πόλης. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έψαξε περισσότερο τη νίκη και δικαιώθηκε τελικά στο 92′, όταν ο Ικάρντι έδωσε συνέχεια στο περσινό χατ-τρικ και για δεύτερη σερί χρονιά έκρινε το ντέρμπι. Έτσι, οι Νερατζούρι παραμένουν στην 3η θέση και πλησίασαν στο -6 από την κορυφή, ενώ η Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο, η οποία έμοιαζε να ικανοποιείται με την ισοπαλία, τιμωρήθηκε από το λάθος του Ντοναρούμα στο φινάλε και έμεινε -με ματς λιγότερο- στο -6 από την 4άδα.

Το ματς άρχισε με τους Ροσονέρι να μπαίνουν πιο ορεξάτοι και να έχουν δύο καλά σουτ στο 10λεπτο με Σούσο και Τσαλχάνογλου. Δύσκολο να προβλέψει κάποιος εκείνη την στιγμή ότι αυτές θα ήταν ουσιαστικά και οι μοναδικές φάσεις της Μίλαν για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους αλλά έτσι ήταν.

Οι Ροσονέρι έχασαν από νωρίς τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και από εκεί και πέρα ήταν η σειρά της Ίντερ να απειλήσει με Πολιτάνο (13′) και Ντε Βράι (22′). Οι Νερατζούρι πατούσαν καλύτερα, ήλεγχαν τον ρυθμό και μετέφεραν σταδιακά το ματς στο μισό γήπεδο, αν και στάθηκαν άτυχοι στο 30′ με την αποχώρηση του Ναϊνγκολάν (μπήκε ο Μπόρχα Βαλέρο) λόγω τραυματισμού. Και τρία λεπτά μετά η ατυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο Ντε Βράι είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία της Ίντερ, η οποία θα μπορούσε να προηγηθεί και στο 43′ αλλά ο Βεσίνο τελείωσε άσχημα μετά το γύρισμα του Πέρισιτς.

Τα πράγματα ουσιαστικά δεν άλλαξαν στην επανάληψη, αφού οι Νερατζούρι παρέμεναν καλύτεροι και ήταν αυτοί που έπαιζαν για το γκολ, απέναντι σε μια Μίλαν που έδειχνε να παίζει για να μη δεχθεί γκολ για πρώτη φορά στη φετινή Serie A. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ανέβηκε κάπως μετά το 70′, βασικά έφυγε στην κόντρα δηλαδή 2-3 φορές με καλές προϋποθέσεις, αλλά ευκαιρία δε δημιούργησε. Οι αλλαγές που έκαναν και οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν την ροή του ματς και όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε χωρίς γκολ, μέχρι που ήρθε το 92ο λεπτό. Δηλαδή η σέντρα του Βεσίνο, η αποτυχημένη έξοδος του Ντοναρούμα, η κεφαλιά του Ικάρντι στην κενή εστία για το γκολ Νο5 στα τελευταία τρία ντέρμπι με τη Μίλαν και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Meazza για μια νίκη που δίνει συνέχεια στο σερί των Νερατζούρι!

Ίντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Βρσάλικο, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο (82′ Καντρέβα), Ναϊνγκολάν (30′ Μπόρχα Βαλέρο), Πέρισιτς (70′ Κεϊτά Μπαλντέ), Ικάρντι.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια (92′ Αμπάτε), Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσί (84′ Μπακαγιόκο), Μπίλια, Μποναβεντούρα, Σούσο, Τσαλχάνογλου (74′ Κουτρόνε), Ιγουαΐν.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή