Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Συνέχεια στους «16» του Champions League με τα φώτα στο «Άνφιλντ»

Συνέχεια στους «16» του Champions League με τα φώτα στο «Άνφιλντ»

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η δράση για τους «16» του Champions League, με την πιο ενδιαφέρον ζευγάρι να βγαίνει απόψε στο χορτάρι του «Άνφιλντ», έχοντας ως στόχο το πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στο Μόναχο. Λίβερπουλ και Μπάγερν υπόσχονται συναρπαστικό ματς, την ώρα που στη Λυών η Μπαρτσελόνα έχει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην τοπική ομάδα.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ υποδέχονται τους αντίστοιχους «κόκκινους» της βαυαρικής πόλης (22:00, CosmoteSport 2), με τις δύο ομάδες να παίζουν σε… διπλό ταμπλό, καθώς έχουν ως στόχο τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Φιρμίνο ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά λογικά θα είναι στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Λόβρεν φαίνεται ότι θα μείνει εκτός αφού, ενώ αμφίβολος είναι και ο Σακίρι. Εκτός είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Φαν Ντάικ, αλλά και οι τραυματίες Τσάμπερλεϊν, Γκόμεζ.

Δίχως Μπόατενγκ ταξίδεψε στην Αγγλία η Μπάγερν, ενώ εκτός θα είναι επίσης οι Ρόμπεν και Τολισό λόγω τραυματισμού, όπως και ο τιμωρημένος Μίλερ. Αμφίβολος είναι ο Κομάν, αλλά λογικά θα είναι διαθέσιμος, όπως και ο Ριμπερί, η συμμετοχή του οποίου, πάντως, θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στη Γαλλία, η Λυών υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (22:00, CosmoteSport 1). Οι γηπεδούχοι θέλουν να… προσφέρουν ακόμη ένα ευρωπαϊκό «σοκ», μετά το διπλό στη φάση των ομίλων κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα συνεχίσει στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» και για την επόμενη σεζόν (με οψιόν επέκτασης μέχρι το 2021), ξέρει ότι η ομάδα του έχει το «πρέπει», αλλά γνωρίζει παράλληλα πως μπορεί να τελειώνει από απόψε την πρόκριση.

Ο Μπρούνο Ζενεσιό έχει να αντιμετωπίσει τη σημαντική απώλεια του Φεκίρ (τιμωρημένος), ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντενάγιερ και Ντομπελέ. Οι Καταλανοί, από την πλευρά τους, θα έχουν τα γνωστά προβλήματα των Ραφίνια, Σίλεσεν, Αρτούτ και Βερμάελεν.


Πηγή