Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συνεχίζει ανοδικά η Γιουνάιτεντ, 0-3 πέρασε από τη Φούλαμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ του Πογκμπά και ένα του Μαρσιάλ πέρασε… αέρας από το Κρέιβεν Κότατζ κόντρα στη Φούλαμ (0-3) και προσωρινά ανέβηκε στην 4η θέση της Premier League.

Περίπατος στις όχθες του Τάμεση αποδείχθηκε η σαββατιάτικη μεσημεριανή έξοδος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κρέιβεν Κότατζ απέναντι στη Φούλαμ. Με δύο γκολ του φορμαρισμένου επί των ημερών Σόλσκιερ, Πολ Πογκμπά (οκτώ γκολ και πέντε ασίστ από τότε που ανέλαβε ο Νορβηγός τεχνικός) και ένα τέρμα από τον Αντονί Μαρσιάλ, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» συνέχισαν με νίκες (0-3), ανεβαίνοντας -προσωρινά τουλάχιστον- στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Πογκμπά και Μαρσιάλ έβαλαν τις βάσεις

Η Φούλαμ πήγε να πιάσει στον ύπνο τη Γιουνάιτεντ με δύο γρήγορες φάσεις μέσα σε τρία λεπτά, αρχικά με το σουτ του Βιέτο στην αντεπίθεση στο πρώτο λεπτό και στη συνέχεια στο 4′ σε διπλή προσπάθεια με τους Μίτροβιτς και Σίρλε. Τελικά δεν τα κατάφερε και η Γιουνάιτεντ πατώντας καλύτερα πλέον στον αγωνιστικό χώρο πήρε το προβάδισμα στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Στο 14′ ο Μαρσιάλ έστρωσε στον Πογκμπά κι εκείνος με μια διαγώνια σουτάρα από πλάγια θέση νίκησε τον Ρίκο για να γράψει το 0-1.

Το γκολ έδωσε για τα καλά το πάνω χέρι στη Γιουνάιτεντ, η οποία έκανε το 0-2 στο 23′ βάζοντας στέρεες βάσεις για το διπλό. Αυτή τη φορά ο Μαρσιάλ από δημιουργός έγινε εκτελεστής με τον Γάλλο να κάνει μια εντυπωσιακή κούρσα στην αντεπίθεση και να πλασάρει υποδειγματικά. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα στο 41′ αλλά το δυνατό σουτ του Τζόουνς έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Ρίκο.

Σαν σε περίπατο με δεύτερο γκολ του Πογκμπά

Η Γιουνάιτεντ στο δεύτερο μέρος συνέχισε τον… περίπατο στις όχθες του Τάμεση. Δεν φόρτσαρε και στο ρελαντί έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα που σφράγισε τη νίκη. Στο 64′ ο Μάτα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Πογκμπά εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Δέκα λεπτά μετά έγινε αλλαγή για το… standing ovation από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ που βρίσκονταν στις εξέδρες του Κρέιβεν Κότατζ.

Στο 74′ οι Κόκκινοι Διάβολοι πλησίασαν και σε ένα τέταρτο τέρμα όταν ο Σάντσες που είχε περάσει ως αλλαγή βγήκε απέναντι από τον Ρίκο, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας της Φούλαμ έβγαλε σε κόρνερ. Το 0-3 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Γιουνάιτεντ να συνεχίζει δυναμικά μέσα στη μάχη της τετράδας, ενώ τη Φούλαμ να παραμένει… κολλημένη στην επικίνδυνη ζώνη.

Φούλαμ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ρίκο, Οντόι, Λε Μαρσάν, Ριμ, Βιέτο, Τσέιμπερς, Σερί, Μπράιαν (81′ Σεσενιόν), Σίρλε (53′ Κρίστι), Μπάμπελ (77′ Κέιρινι), Μίτροβιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Ντάλοτ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Σόου, Ερέρα (85′ Μπαϊγί), Μάτιτς, Μάτα, Πογκμπά (74′ ΜακΤόμινεϊ), Μαρσιάλ (70′ Σάντσες), Λουκάκου

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή