Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην ιστιοπλοΐα: Απάντηση διακεκριμένων αθλητών στον Τάσο Μπουντούρη

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην ιστιοπλοΐα: Απάντηση διακεκριμένων αθλητών στον Τάσο Μπουντούρη

Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της ιστιοπλοΐας, με εκατέρωθεν κατηγορίες και απαντήσεις, συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωση με την οποία απαντούν στην επιστολή του Τάσου Μπουντορη εξέδωσαν οι Παύλος Καγιαλής, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου και Μαρίνα Ψυχογιού.

Σε αυτήν τονίζεται:

«Λυπούμαστε εξαιρετικά για την προσωπική επίθεση του κ. Μπουντούρη με υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των κορυφαίων αθλητών της ιστιοπλοΐας, γιατί εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Τα άνω των 25 ετών μέλη της διοίκησης της ΕΙΟ αναζητούν συμμάχους στην απαξίωση κάθε αθλητή, που θα υψώσει τη φωνή του ενάντια στις πρακτικές που έχουν επιβάλλει με την «αιώνια» παρουσία τους στο τιμόνιτης ΕΙΟ. Βρέθηκε πρόθυμος ο κ. Μπουντούρης να αναχαιτίσει αυτό τον αγώνα με ύβρεις και συκοφαντίες που δημόσια διέδωσε.

Σε αυτήν την απεγνωσμένη και όλως ανεύθυνη προσπάθεια του κ.Μπουντούρη να υποσκάψει την προσπάθεια των αθλητών για την κάθαρση στον αθλητισμό, προκειμένου να ευνοήσει τη νυν διοίκηση της ΕΙΟ, δεν διστάζει να αναφερθεί και σε χειραγώγηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο, όπου ο Γ. Μιτάκης κατέκτησε το εισιτήριο συμμετοχής της χώρας μας, φέρνοντας όμως εδώ ακόμη και την ίδια την ΕΙΟ απέναντί του, η οποία δημόσια τον διέψευσε κατηγορηματικά!

Δεν έχουμε λοιπόν σκοπό να ακολουθήσουμε τη δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μπουντούρη. Δεν μας εκφράζουν ο λόγος του και οι θέσεις του, όπως εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια μας έχει συνηθίσει!

Στην προάσπιση του ελληνικού αθλητισμού δεν χωράνε προσωπικές επιθέσεις με συκοφαντίες, απειλές και υστεροβουλία, αφού το θέμα σαφώς και δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα θεσμικό. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία ούτε στον κ. Μπουντούρη ούτε σε άλλους να υποβαθμίσουν το εθνικό μας καθήκον να αγωνιστούμε για την προαγωγή του αθλητισμού με προσωπικές διαμάχες, που στοχεύουν στη συσκότιση και ανατροφοδοτούν την αδικία εις βάρος των αθλητών και του αθλητισμού.

Αλλά επειδή σημασία δεν έχει τί λέει κάποιος, αλλά ποιός το λέει και κυρίως το γιατί.. Και επειδή έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τέρμα στις συκοφαντίες, τις απειλές και την αδικία αναφέρουμε τα εξής:

  • Α. Ο κ. Τάσος Μπουντουρης, ο οποίος μας επιτέθηκε για 2η φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα και στον οποίο ουδέποτε δημόσια είχαμε αναφερθεί έως τώρα, συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία με τα νυν μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ από την πρώτη στιγμή. Συνεπώς αποδεικνύονται τα ιδιοτελή του κίνητρα στις δημόσιες τοποθετήσεις του εναντίον μας.
  • Β. Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται προσωπικά σε αθλητές και δη σε κορυφαίους αθλητές από τη δεκαετία του 90 μέχρι και σήμερα.

Αντιλαμβανόμαστε, ότι θέλει να στηρίξει με κάθε τρόπο (θεμιτό ή αθέμιτο) το νυν Δ. Σ της Ε.Ι.Ο. ή τουλάχιστον την πλειοψηφία των μελών του, σε αυτήν τη δύσκολη (κρίσιμη) στιγμή. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τις επόμενες γενιές. Ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, όπως μέχρι σήμερα αποτελούμε παράδειγμα μάχης και όχι φυγής μπροστά την αδικία. Αυτό είναι που θα αφήσουμε πίσω μας ως αξιακή κληρονομιά.

Παύλος Καγιαλής, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Μαρίνα Ψυχογιού».

Προκαταρκτική εξέταση από Σιμιτζόγλου για τις καταγγελίες των πρωταθλητών ιστιοπλοΐας

Είχε προηγηθεί χθες, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η είδηση από πλευράς ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα είχαν καταγγείλει, προ ημερών, οι Μάντης, Καγιαλής, Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης, Μιτάκης, Καραχάλιου, Κοκκαλάνης), εναντίον των διοικήσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως αναφερόταν, ο κ. Σιμιτζόγλου είδε το σχετικό βίντεο, αξιολόγησε τα όσα πολύ σοβαρά ακούγονται και προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία και παρήγγειλε την προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.

Τις επόμενες ημέρες, οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας, θα κληθούν να καταθέσουν και επίσημα πλέον τα όσα καταγγέλλουν στο βίντεο που ανάρτησαν.

ΕΙΟ: Απόλυτα ικανοποιημένη η Ομοσπονδία για την εισαγγελική παρέμβαση – Τέρμα τα λόγια του αέρα

Στην εξέλιξη αυτή αντέδρασε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, η οποία μέσω σχετικής ενημέρωσης τόνισε πως εκείνη «είναι φειδωλή στις δηλώσεις της και διαχρονικά απαντά μόνο στα απολύτως απαραίτητα και αυτά που έχουν ουσία και ενδιαφέρουν την ιστιοπλοϊκή οικογένεια».

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του Τύπου ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο “ταξιδιωτικού” περιεχομένου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με δηλώσεις αθλητών σε βάρος της ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Λόγια του αέρα που καλούνται αρμοδίως να τα εξηγήσουν και να τα αποδείξουν με στοιχεία σε χαρτί, με μολύβι και υπογραφή. Η διοίκηση της ΕΙΟ με μεγάλη ικανοποίηση δέχεται αυτήν την εξέλιξη. Επιτέλους.

Στην διαδρομή της η ΕΙΟ έχει δείξει στην πράξη ότι αποφεύγει να ασχολείται με δικαστικές διαδικασίες. Μόνο αν είναι μονόδρομος.  Άλλη είναι η αποστολή της. Να αναπτύξει και να προστατεύσει το άθλημα.

Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει τη χιονοστιβάδα των μεταλλίων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (25 με 30 κάθε χρόνο) από αθλητές που στην ουσία θα ανανεώσουν τις εθνικές και ολυμπιακές ομάδες. Η ΕΙΟ πίστευε και πιστεύει στην ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Το είχε ανακοινώσει πριν δύο χρόνια στην γενική συνέλευση και θα φανεί στο επόμενο ΔΣ που θα υπάρξουν 14 νέα άτομα. Κι ασφαλώς ούτε είναι τυχαίο ότι η Ιστιοπλοΐα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» της ΓΓΑ.

Όσο για την αξιοπιστία και την φερεγυότητα της ομοσπονδίας μιλάνε από μόνα τους τα αποτελέσματα των 2 διαχειριστικών ελέγχων από εκπροσώπους της ΓΓΑ και ορκωτούς λογιστές και, μάλιστα, με ανάθεση.

Οι πάντες στον χώρο γνωρίζουν τους ηθικούς αυτουργούς και τι επιδιώκουν ενόψει των εκλογών. Ουδείς μπορεί να είναι ανυποψίαστος για το χρονικό διάστημα που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο που γυρίστηκε σε συγκεκριμένο όμιλο, η ταμπέλα του του οποίου φαινόταν ολοκάθαρα στην εικόνα, και ο πρόεδρός του είναι και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΙΟ. Οι περισσότεροι, άλλωστε, αθλητές που εμφανίστηκαν στο βίντεο είναι αθλητές του ομίλου του από μεταγραφή.

Το δυστύχημα είναι ότι για πρώτη φορά πριν από εκλογική διαδικασία κάποιοι που βρίσκονται σε απόγνωση δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό προκαλούν στο άθλημα, με αποτέλεσμα πολλά σωματεία, ιδιαίτερα της Περιφέρειας, να χάνουν τους ελάχιστους μικρούς χορηγούς τους και κάποιοι γονείς να αποσύρουν τα παιδιά τους.

Για τη διοίκηση της ΕΙΟ η διαδικασία των εκλογών είναι μεγάλη γιορτή και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει τους αθλητές».


Πηγή