Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τένις: Ήττες για Σάκκαρη και Τσιτσιπά πριν το Wimbledon -Πρώτο βήμα για το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ

Την ήττα γνώρισαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους αγώνες τένις που έπαιξαν την Τρίτη (21/6), λίγες ημέρες πριν συμμετάσχουν στο Wimbledon.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές, που τοποθετήθηκαν στο Νο 5 του ταμπλό στις Γυναίκες και στο Νο 4 στους Άνδρες, έχασαν στους αγώνες που έδωσαν σε Αγγλία και Ισπανία, στο μονό και στο διπλό (με τον αδελφό του), αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η πρόβα τζενεράλε της Σάκκαρη ενόψει του Wimbledon (27/06-10/07) αποδείχθηκε πάρα πολύ σύντομη, καθώς μόλις στην πρεμιέρα της στο τουρνουά του Ίστμπουρν, η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Ανχελίνα Καλίνινα, στην πρώτη μεταξύ τους «μάχη» στο κορτ.

Η 26χρονη ήταν το νέο «θύμα» των μεγάλων εκπλήξεων που επεφύλασσε η ημέρα στο «Rothesay Open», καθώς είχαν προηγηθεί οι αποκλεισμοί των Πλίσκοβα, Κρεϊτσίκοβα, Μέρτενς και Ριμπάκινα από υποδεέστερες αντιπάλους.

Παρότι πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, η Σάκκαρη παρουσιάστηκε… αγνώριστη στη συνέχεια κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα «καθάριζε» εύκολα ή δύσκολα το ματς με την Ουκρανή (Νο 36 στον κόσμο), η αντίπαλός της παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική.

Η Καλίνινα λατάφερε να ισοφαρίσει (7-5), κάνοντας νωρίς το μπρέικ (προηγήθηκε με 4-2 και 5-3) και παρότι η Σάκκαρη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί κρατώντας το σερβίς της, η Ουκρανή έκανε άλλο ένα μπρέικ, υπερασπίστηκε μετά το δικό της σερβίς και έστειλε την αναμέτρηση σε τρίτο σετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το 8ο game οι δύο τενίστριες κρατούσαν το σερβίς τους, ωστόσο, στο 9ο η Καλίνινα έκανε το μπρέικ, προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια ήρε το γκέιμ για να φτάσει στο 6-4 και στη νίκη.

Αποκλείστηκαν Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς στη Μαγιόρκα

Τον αποκλεισμό γνώρισαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς στο διπλό του τουρνουά τένις της κατηγορίας ATP 250 που διεξάγεται στη Μαγιόρκα. Το ελληνικό δίδυμο αντιμετώπισε την Τρίτη (21/6), στο πλαίσιο του α’ γύρου, τους Μαρσέλο Αρεβάλο (Ελ Σαλβαδόρ)/Ζαν-Ζιλιάν Ρόγερ (Ολλανδία), οι οποίοι είναι Νο 1 στο κυρίως ταμπλό, και ηττήθηκε με 6-3, 6-4, για να μείνει εκτός συνέχειας.

Wimbledon: Πρώτο βήμα πριν το κυρίως ταμπλό από την Παπαμιχαήλ

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon έκανε την Τρίτη 21 Ιουνίου η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Στα 29 της χρόνια το Νο 147 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε την ανατροπή απέναντι στην Εύα Λις (Νο 224 στον κόσμο) και με 2-1 σετ πήρε το «εισιτήριο» για τον 2ο προκριματικό γύρο του λονδρέζικου Γκραν Σλαμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ με 6-3 και στο ξεκίνημα του δεύτερου μετά το μπρέικ της Γερμανίδας, 2-0 στα game, η Παπαμιχαήλ κατάφερε να βρει τα σωστά χτυπήματα να ισοφαρίσει σε 1-1 (6-3) και στο τρίτο με τη ψυχολογία στα ύψη να επικρατήσει άνετα με 6-2.

Η Ελληνίδα αθλήτρια θα βρει την Πέμπτη (3/06) απέναντί της την 27χρονη Σέρβα, Ναταλία Στεφάνοβιτς (Νο 255 στον κόσμο), σε αγώνα που δείχνει να έχει το… πάνω χέρι.

Μετά από έξι χρόνια που είχε να παίξει επίσημο ματς στο γρασίδι, η Παπαμιχαήλ απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί δικαιολογημένα να ονειρεύεται πως θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του βρετανικού Major.

Ακόμη ένας πρόωρος αποκλεισμός για την Γραμματικοπούλου

Πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στα προκριματικά του Γουίμπλεντον. Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε σήμερα (21/6) την Πρισίλα Χον από την Αυστραλία στο πλαίσιο του α’ γύρου και, μολονότι πήρε το πρώτο σετ, ηττήθηκε με 6-2, 4-6, 5-7, μετά από αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 50 λεπτά και αποκλείστηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γραμματικοπούλου «αποχαιρέτησε» γι’ ακόμη μια χρονιά το φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ του Λονδίνου, στο οποίο μετράει τέσσερις αποκλεισμούς σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον α’ προκριματικό γύρο.


Πηγή