Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τένις: «Μυθικός» Αλκαράθ κέρδισε τον Τζόκοβιτς με ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό της Μαδρίτης [βίντεο]

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πρώτος φιναλίστ στο τουρνουά τένις της Μαδρίτης.

Αν και έχασε το πρώτο σετ, ο Ισπανός (Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη) πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1 στον κόσμο) στον πρώτο ημιτελικό με 6-7(5), 7-5, 7-6(5), μετά από αγώνα διάρκειας τριών ωρών και 36 λεπτών περίπου, και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί ο 19χρονος άσος θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού, στον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται με τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Αλκαράθ «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς του Τζόκοβιτς, ο οποίος ωστόσο έκανε «break» στον Ισπανό στο όγδοο γκέιμ και ισοφάρισε 4-4.

Ο Κάρλος Αλκαράθ / Φωτογραφία: ΑΡ
Ο Κάρλος Αλκαράθ / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο 19χρονος αθλητής του τένις επικράτησε του «Νόλε» στο τάι μπρέικ με 7-5

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το 6-6, με τον Σέρβο να είναι πιο αποτελεσματικός στο τάι μπρέικ και με 7-5 να παίρνει το πρώτο σετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δεύτερο σετ οι δύο «μονομάχοι» εκμεταλλεύθηκαν το σερβίς τους μέχρι και το 6-5, ενώ στη συνέχεια ο Αλκαράθ έκανε «break» και με 7-5 ισοφάρισε τα σετ σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι μπρέικ, όπου ο Αλκαράθ επικράτησε με 7-5 και πανηγύρισε το σετ και μια σπουδαία νίκη κόντρα στο Νο 1 του κόσμου.

Αλκαράθ -Τζόκοβιτς 2-1


Πηγή