Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τένις: Πανηγυρικά στους «16» ο Τσιτσιπάς με «όπλο» το καλό σερβίς [βίντεο]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα του Φίλιπ Κραΐνοβιτς στα δύο σετ στο Σινσινάτι, με «όπλο» το σερβίς.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας νίκησε τον 30χρονο Σέρβο (Νο.46) με 6-3, 6-4 σε 69 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του αμερικανικού Masters. Εκεί θα συναντήσει σήμερα Πέμπτη τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς να αντιμετωπίσει μπρέικ πόιντ σε όλο τον αγώνα και κάνοντας συνολικά μόλις 7 αβίαστα λάθη, ο Στέφανος έφτασε σε μια άνετη νίκη, που τόσο πολύ χρειαζόταν εν όψει US Open. Kυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς η ήττα από τον Τζακ Ντρέιπερ στο Μόντρεαλ δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για την αυτοπεποίθησή του, λίγες μέρες πριν την έναρξη του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Στέφανος δεν άφησε σε κανένα σημείο τον αντίπαλό του να πιστέψει ότι θα μπορούσε να χτυπήσει το ματς, με τον Κραΐνοβιτς να μη δείχνει ικανός να απειλήσει το σερβίς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημιφιναλίστ του 2020 και του 2021 έχασε συνολικά μόνο τρεις πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (34/37).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τσιτσιπάς πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, αλλά τώρα έχει μπροστά του ένα σαφώς υψηλότερο και επικίνδυνο αντίπαλο, τον Σβάρτσμαν που έχει δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε ο Νικ Κύργιος, που έχασε με 6-3, 6-2 από τον Τέιλορ Φριτζ σε μόλις 50 λεπτά! Ο Αμερικανός θα παίξει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που λύγισε με 6-7(7), 7-6(3), 6-2 τον Φάμπιο Φονίνι.

Βγήκε και ο αντίπαλος του Ντανίλ Μεντβέντεφ και αυτός είναι ο Ντένις Σαποβάλοφ, που απέκλεισε με 3-6, 6-4, 6-3 τον Τόμι Πολ.

Στους «16» πέρασε και ο Καμ Νόρι, που χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να αφήσει εκτός τον Άντι Μάρεϊ με 3-6, 6-3, 6-4. Ο Βρετανός θα συναντήσει στη συνέχεια τον Αμερικανό Μπεν Σέλτον, Νο.229 στον κόσμο, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με 6-3, 6-3 τον Κάσπερ Ρουντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φίλιξ Οζε Αλιασίμ, νίκησε με 6-3, 6-2 τον Άλεξ Ντε Μινόρ και έχει μεγάλο ραντεβού με τον Γιάνικ Σίνερ, που είδε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς να εγκαταλείπει στο 7-5, 3-1.


Πηγή