Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν 2018-19, ειδικά έχοντας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του εξαιρετική εικόνα. Όμως, το τελευταίο διάστημα κάτι σαν να μην λειτουργεί όπως πρέπει στους Πειραιώτες, καθώς εκτός του γεγονότος ότι δεν έρχονται αποτελέσματα, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα στην παραγωγικότητα.

Είναι χαρακτηριστικά δύο στοιχεία για το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς: στα τελευταία τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει γευτεί τη γλυκιά γεύση της νίκης, ενώ στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ, δηλαδή κάτι παραπάνω από μισό γκολ ανά αγώνα.

Έτσι, μετά το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, όπου το νικητήριο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις, έκτοτε ήρθαν το 0-0 με την Μπέτις στο Europa League (εντός έδρας), το 0-1 με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (ξανά με τέρμα στα… χασομέρια), το 1-0 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο για το Κύπελλο, η ήττα 0-1 από τον ΠΑΟΚ, η ήττα με 3-1 στο Μιλάνο για το Europa League, η ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου εκεί δέχθηκε τέρμα στο 90’, και χθες η ήττα 1-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Αυτό που σίγουρα λείπει από τους παίκτες του Μαρτίνς είναι η αποτελεσματικότητα. Τα στατιστικά μαρτυρούν την αδυναμία του Ολυμπιακού σε σχέση με τους βασικούς του αντιπάλους να μετατρέψει σε γκολ τις προσπάθειες που επιχειρεί. Ο Παναθηναϊκός έχει 14/76, ο ΠΑΟΚ 12/68, ακόμη και η ΑΕΚ τον περνά με 13/93. Η ομάδα του Λιμανιού έχει 10/105! Αποκορύφωμα των χαμένων ευκαιριών, αυτή του Φετφατζίδη στο ματς του ΟΑΚΑ…

localStorage.clear();


Πηγή