Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Τα super deal της τελευταίας στιγμής στην Premier League

Τα super deal της τελευταίας στιγμής στην Premier League

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό; Αν μιλάμε για τις μεταγραφές στην Premier League σίγουρα. Για το λόγο του αληθές, αυτές είναι πέντε από τις κορυφαίες αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών στο αγγλικό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Κλοντ Μακελελε

Ο «χαμάλης» Γάλλος μέσος δεν είχε θέση στους “galacticos” της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Φλορεντίνο Πέρεθ. Η παρουσία των Μπέκαμ, Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και πολλών άλλων αστέρων στο Μπερναμπέου δεν άφηνε χώρο στον Μακελελέ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποχωρήσει στις 31 Αυγούστου του 2003, με προορισμό την Τσέλσι. Οι «μπλε» δαπάνησαν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθεσαν ένα «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή. Η παρουσία του Μακελελέ στους Λονδρέζους δυνάμωσε αγωνιστικά την ομάδα, με το Γάλλο να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στις δύο σερί κατακτήσεις της Premier League. Αντίθετα, η Ρεάλ πήρε την κάτω βόλτα από εκείνη τη στιγμή, αφού όλοι οι “galacticos” μαζί ούτε έτρεχαν, ούτε μάρκαραν όσο μόνος του ο Μακελελέ.

Γουέιν Ρούνεϊ

Οι εμφανίσεις του με την Έβερτον, αλλά και η εξαιρετική παρουσία του με την εθνική Αγγλίας στο Euro 2004 τον είχαν βάλει στο στόχαστρο όλων των μεγάλων του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τα «ζαχαρωτά» απέρριψαν αρχικά την πρόταση της Νιουκάστλ για την απόκτησή του, όμως είπαν το «ναι» στα 26 εκατομμύρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την 31η Αυγούστου του 2004. Τότε, αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή 18χρονου ποδοσφαιριστή, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω. Ο Άγγλος φορ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου (253 γκολ) και κατέκτησε 16 τρόπαια στα 13 χρόνια παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ.

Ούγκο Λιορίς

Επένδυση για μία δεκαετία έκανε η Τότεναμ, με την απόκτηση του Γάλλου τερματοφύλακα από τη Λυών. Παρά το γεγονός πως ο Λιορίς προερχόταν από τέσσερις εντυπωσιακές σεζόν στην εστία της γαλλικής ομάδας, τα «σπιρούνια» δαπάνησαν το μικρό ποσό – για την αξία του – των 8 εκατομμυρίων λιρών για να τον αποκτήσουν. Ο Λιορίς έγινε κάτοικος Λονδίνου στις 31 Αυγούστου του 2012 και από τότε η Τότεναμ… ησύχασε. Πραγματικός «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, ο αρχηγός των «πετεινών» ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Και στα 33 του, συνεχίζει…

Άσλεϊ Κόουλ

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η μεταγραφή του Άγγλου μπακ από την Άρσεναλ στην Τσέλσι. Το 2005, οι «μπλε» είχαν προσεγγίσει παράνομα τον Κόουλ (είχε συμβόλαιο) με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ένα χρόνο μετά, όμως, το deal υλοποιήθηκε. Οι «κανονιέρηδες» ζητούσαν 25 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή, όμως τελικά είπαν τα «ναι» στα πέντε εκατομμύρια της Τσέλσι συν τον Γουίλιαμ Γκαλάς, ως αντάλλαγμα. Ο Άσλεϊ Κόουλ άλλαξε γειτονιά στο Λονδίνο, στις 31 Αυγούστου 2006, με τον ίδιο να εξελίσσεται στον κορυφαίο αριστερό οπισθοφύλακα στην ιστορία της Premier League. Έμεινε οκτώ χρόνια στην Τσέλσι και κατέκτησε όλους τους τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη.

Μικέλ Αρτέτα

Ο νυν προπονητής της Άρσεναλ είχε αποτελέσει μεταγραφικό χτύπημα της τελευταίας στιγμής για τους «κανονιέρηδες», όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Μετά από μία εξαιρετική παρουσία έξι ετών στην Έβερτον, ο Ισπανός χαφ έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, προκειμένου να μπορέσει να κατακτήσει τίτλους. Τα «ζαχαρωτά» αποδέχθηκαν την πρόταση της Άρσεναλ, στις 31 Αυγούστου του 2011, ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών, με τον ίδιο να γίνεται κάτοικος Λονδίνου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Αρτέτα αποτέλεσε βασική επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ κατάφερε να πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους. Η Άρσεναλ ήταν και η τελευταία ομάδα στην καριέρα του.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή