Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τελικός Champions League: Στους διοργανωτές αποδίδει τα επεισόδια πριν το ματς η Γαλλική Γερουσία

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ που συνεχίζεται, αναφορικά με τις ευθύνες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τον φετινό τελικό του Champions League, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξή του.

Το πόρισμα της Γαλλικής Γερουσίας επιρρίπτει την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» στους διοργανωτές του τελικού του Champions League. Έτσι, απορρίπτονται ουσιαστικά οι αιτιάσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, σχετικά με την παρουσία πολυάριθμων οπαδών της Λίβερπουλ με πλαστά εισιτήρια στην κατοχή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα των εισιτηρίων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο μόνος ή ο κύριος λόγος για τα συμβάντα. Υπήρξε έλλειψη οργάνωσης μεταξύ των διαφόρων πλευρών που εμπλέκονταν», δήλωσε ο γερουσιαστής, Λοράν Λαφόν, κάνοντας λόγο για προβληματικό συντονισμό μεταξύ αστυνομίας, ασφάλειας και αξιωματούχων που ήταν υπεύθυνοι για τις μεταφορές, δεδομένου ότι την ημέρα του τελικού (28/5) στο Παρίσι υπήρχε απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Τελικός Champions League: Αναζητούνται ακόμη τα αίτια για το φιάσκο που «πλήγωσε» τη Γαλλία

Υπενθυμίζεται ότι, ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση. Η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 22:00, ωστόσο οι αναβολές διαμόρφωσαν τη νέα ώρα διεξαγωγής στις 22:36.

Η UEFA, με μήνυμά της στη γιγαντοοθόνη του σταδίου, έκανε λόγο για «καθυστερημένη άφιξη των φιλάθλων στο γήπεδο», ενώ μόλις το αντίκρισαν οι υπόλοιποι οπαδοί, προέβησαν σε αποδοκιμασίες. Υπήρξε μεγάλη ένταση έξω από το «Σταντ ντε Φρανς», ενώ υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και χρήση σπρέι πιπεριού από τη Γαλλική Αστυνομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2.800 τα πλαστά εισιτήρια που σκαναρίστηκαν στο Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Ένας από τους λόγους που προκάλεσαν την αργοπορημένη έναρξη στον φετινό τελικό του Champions League που έγινε στο Παρίσι, ήταν τα πλαστά εισιτήρια.

Για τον λόγο αυτό, η UEFA και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας (FFF) προχώρησαν σε σχετική έρευνα και διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των πλαστών εισιτηρίων που σκαναρίστηκαν στις 28/5 στο «Σταντ ντε Φρανς» ήταν 2.800. Αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη του παιχνιδιού.

Βαρύνουσας σημασίας η κατάθεση από τον αρχηγό της Αστυνομίας του Παρισιού

Υπενθυμίζεται ότι, ο αρχηγός της Αστυνομίας του Παρισιού, Ντιντιέ Λαλμάν, παραδέχθηκε την αποτυχία των Αρχών να τηρήσουν την τάξη. «Προφανώς ήταν μία αποτυχία… Υπήρξαν άνθρωποι που σπρώχθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση… Η εικόνα της Γαλλίας κλονίστηκε… Ήταν ένα πλήγμα για εμένα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία.

Αίσθηση έκανε επίσης, το γεγονός ότι ο Λαλμάν χαρακτήρισε «εντελώς υποθετικό» τον αριθμό των 30.000-40.000 Άγγλων φιλάθλων που βρέθηκαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» χωρίς έγκυρο εισιτήριο του τελικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υποστήριξα ποτέ ότι ο αριθμός αυτός ήταν ο ακριβής», τόνισε χαρακτηριστικά, ερχόμενος σε αντίθεση με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος είχε προβεί στον συγκεκριμένο ισχυρισμό, τον οποίο αμφισβητούν οι Βρετανοί, αλλά και ο διεθνής Τύπος.

Ο Λαλμάν ζήτησε συγγνώμη από τους Άγγλους, αλλά και τους Ισπανούς φιλάθλους που ταλαιπωρήθηκαν, ενώ τους ενθάρρυνε να καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο αγώνας κύλησε χωρίς προβλήματα (πέραν βεβαίως της καθυστέρησης έναρξης κατά περίπου 35 λεπτά), αλλά και για το ότι, παρά τα επεισόδια, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή -πολύ περισσότερο- νεκροί.

Τόνισε, τέλος, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είχαν την ευθύνη του προ-ελέγχου των εισιτηρίων, κατά την έξοδο των φιλάθλων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς αυτή ήταν ευθύνη των διοργανωτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή