Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τεράστια ανατροπή της Νάπολι επί της Μίλαν

Κάρλο Αντσελότι και Τζενάρο Γκατούζο κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα και δύο Champions League και τελικά στη μάχη των πάγκων του «Σαν Πάολο» βγήκε νικητής ο παλιός. Ο Καρλέτο είδε τη Νάπολι να μένει νωρίς στο δεύτερο μέρος πίσω στο σκορ (0-2), όμως χάρη σε δύο γκολ του Πιότρ Ζιενλίνσκι ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2 και πήρε τη νίκη με 3-2 με τον Μέρτενς. Ήταν η δεύτερη ανατροπή σε δύο αγώνες της Serie A φέτος για τους «παρτενοπέι», που στην πρεμιέρα έχαναν 1-0 από τη Λάτσιο και έφυγαν νικητές (1-2) από τη Ρώμη.

Στο 15′ ο Μπορίνι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην πορεία του Μποναβεντούρα και εκείνος σκόραρε για 4η φορά σε βάρος της Νάπολι με τρομερό βολέ (0-1). Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν ψηλά τη Μίλαν, η οποία όμως άντεξε μέχρι το ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δευτέρου έκανε το 0-2 στο 49′, όταν μετά το στρώσιμο του Σούσο, ο Καλάμπρια με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Οσπίνα (0-2).

Για τη Νάπολι δεν είχε τελειώσει κάτι και τέσσερα λεπτά μετά, ύστερα από λάθος του Μουσάκιο, ο Ζιενλίνσκι με ωραίο αριστερό έκανε το 1-2 και στο 67′ με νέο σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Η ολική ανατροπή για την ομάδα του Αντσελότι έγινε στο 80′, όταν ο Αλαν έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και πέρασε σε κενό τέρμα στον Μέρτενς που έγραψε το τελικό 3-2.

Νάπολι (Κ. Αντσελότι): Οσπίνα, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Μάριο Ρουί (73′ Λουπέρτο), Χάμσικ (63′ Μέρτενς), Αλαν, Ζιενλίνσκι (72′ Ντιαβαρά), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μίλικ

Μίλαν (Τζ. Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μουσάκιο, Καλάμπρια, Μπίλια (58′ Μπακαγιόκο), Κεσί, Μποναβεντούρα (81′ Κουτρόνε), Μπορίνι (71′ Λασάλτ), Σούσο, Ιγουαΐν

 

localStorage.clear();


Πηγή