Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τον Ντοκ Ρίβερς θέλουν για προπονητή οι Μπακς μετά την απομάκρυνση του Γκρίφιν

Μετά την απόλυση του Εϊντριαν Γκρίφιν, οι Μιλγουόκι Μπακς ήρθαν σε επαφή με τον Ντοκ Ρίβερς για τη θέση του προπονητή της ομάδας, όπως ανέφερε το ESPN.

Ο Ρίβερς, που εργάζεται ως αναλυτής του ESPN και οδήγησε τους Φιλαδέλφεια 76ερς σε τρία συνεχόμενα… ταξίδια στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας πριν αποχωρήσει την περασμένη άνοιξη, είναι ο κορυφαίος στόχος των Μπακς για την αντικατάσταση του Γκρίφιν, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζο Προύντι προήχθη σε προσωρινό προπονητή, έναν ρόλο που αναλαμβάνει για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα — μεταξύ άλλων στους Μπακς μετά την απόλυση του Τζέισον Κιντ το 2018.

Παρά το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολική Περιφέρεια, οι Μπακς απέλυσαν τον Γκρίφιν μετά από μόλις 43 παιχνίδια στον πρώτο χρόνο του ως head coach, κυρίως επειδή η ομάδα πίστευε ότι θα μπορούσε να βρει μια αναβάθμιση από τον νεαρό προπονητή, που θα έδινε στην ομάδα μια καλύτερη ευκαιρία να είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα, ανέφεραν πηγές.

Ο Γκρίφιν είχε ρεκόρ 30-13), αλλά οι Μπακς είχαν πέσει από το Νο4 της περασμένης σεζόν στο Νο22 φέτος σε defensive efficiency (ο αριθμός πόντων που δέχεται μια ομάδα ανά 100 κατοχές), αν και ένα κομμάτι μπορεί να αποδοθεί στην απώλεια του All-Star γκαρντ Τζρου Χόλιντεϊ. 

Κάτω από τεράστιες προσδοκίες, ο Γκρίφιν προσλήφθηκε για να αντικαταστήσει τον Μάικ Μπούντεχολζερ τον Ιούνιο και του ανατέθηκε να ενσωματώσει το δικό του σύστημα σε μια ομάδα βετεράνων αστέρων. Ο γενικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χορστ, πιστεύει ότι ο Γκρίφιν θα εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό προπονητή του ΝΒΑ, αλλά έχασε την εμπιστοσύνη του ότι θα μπορούσε να το κάνει εντός του χρονικού πλαισίου που έχουν οι Μπακς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «ελάφια» στρέφουν το βλέμμα τους σε έναν καταξιωμένο βετεράνο προπονητή ενώ η 25ετής εμπειρία του Ρίβερς, που έχει κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα με τη Βοστώνη το 2008, τον έχει κάνει την ιδανική λύση για τον πάγκο της ομάδας. 

Ο 62χρονος Ρίβερς, ήταν All-American στο Πανεπιστήμιο Μαρκέτ του Μιλγουόκι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή