Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το αφιέρωμα της Euroleague στον φετινό Ολυμπιακό

Η Euroleague, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν, προχώρησε σε ένα μικρό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό.

Η διοργανώτρια Αρχή ασχολήθηκε εκτενώς με το ρόστερ της ομάδας και φυσικά έκανε ειδική μνεία στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά:

«Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί τη μεγαλύτερη προσθήκη στην ομάδα λόγω της εμπειρίας και της σπουδαίας φήμης του. Υπάρχει ένας συνδυασμός ανερχόμενων παικτών με έμπειρους.. Οι Τουπάν, Τίμα, Βεζένκοφ, Ουίλιαμς Γκος και ΛεΝτέι προστίθενται δίπλα σε έναν κορμό που έχει ως ηγέτες τους Σπανούλη και Πρίντεζη κι έχει γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία 10αετία.

Ο κόουτς Μπλατ έχει πολλές επιλογές στην περίμετρο και η βασική θα είναι ο πρώην MVP Σπανούλης, ένας από τους κορυφαίους ηγέτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που είναι απίστευτα clutch παίκτης. Ο 36άχρονος δεν έχει δείξει σημάδια πως σταματά. Ο Ουίλιαμς Γκος είναι γρήγορος κι επιθετικός γκαρντ που θα συμπληρώσει πολύ καλά τον Σπανούλη χάρη στο μακρινό του σουτ και την ικανότητα στη δημιουργία. Ο Στρέλνιεκς δίνει απειλή από μακριά και ένα υψηλό, μπασκετικό IQ, ενώ αποτελεί καλό αμυντικό και παίκτη ομάδας. Ο Τουπάν χρησιμοποιεί την εντυπωσιακή αθλητικότητά του για να έχει επιρροή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην 8η σεζόν του με τον Ολυμπιακό, ο Μάντζαρης έχει δείξει πως με την προσωπική άμυνα και το μακρινό του σουτ μπορεί να παίξει ρόλο – κλειδί στις επιτυχίες της ομάδας κι έχει γίνει αγαπημένος του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στη θέση του small forward με τους αξιόπιστους Τίμα και Παπανικολάου, αλλά και τους Βεζένκοφ, Τουπάν που μπορούν επίσης να δώσουν λύσεις. Ο Τίμα μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους είτε με το μακρινό σουτ είτε αξιοποιώντας την αθλητικότητα και την ταχύτητά του. Ο Παπανικολάου είναι ηγέτης με μαχητικό πνεύμα, χαρακτήρα κι αίσθηση του παιχνιδιού. Έχει το συνδυασμό μεγέθους και ταχύτητας που τον κάνει επικίνδυνο, ενώ είναι σπουδαίος αμυντικός.

Ο Βεζένκοφ είναι γνωστός για το καλό του σουτ, το οποίο δημιουργεί μόνος του, ενώ είναι επικίνδυνος και στο ζωγραφιστό με το… θανατηφόρο fadeaway του. Ο Πρίντεζης είναι μοναδικός παίκτης. Τρέχει το παρκέ καλύτερα από τους περισσότερους παίκτες του ύψους του και η εμπειρία του και η αφοσίωσή του στον Ολυμπιακό τον έχουν μετατρέψει σε θρύλο. Ο Μιλουτίνοφ δείχνει να γίνεται καλύτερος κάθε χρονιά, ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του για να σκοράρει κι έχει πολύ καλά τελειώματα. Ήταν 9ος στη λίστα των ριμπάουντερ πέρσι. ΛεΝτέι και Μπόγρης θα βοηθήσουν κάτω από τα καλάθια. Ο ΛεΝτέι είναι σπουδαίος ριμπάουντερ, που δουλεύει για την ομάδα και ο Μπόγρης ένας μαχητής με καλές κινήσεις στο post. Ο Αγραβάνης προσφέρει ενέργεια και μακρινό σουτ ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι άνθρωποι της Euroleague ξεχώρισαν τον Ουίλιαμς Γκος ως τον «παίκτη που αξίζει να προσέξουμε», καθώς θα έχει την ευκαιρία να μάθει δίπλα στον Σπανούλη και να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Το τελικό συμπέρασμα αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς κι έχει δύο τίτλους από το 2012 και μετά, αλλά έχει να κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 2016. Έχει επενδύσει σε αθλητικούς και ταλαντούχους παίκτες που, όχι μόνο θα βελτιώσουν την ομάδα, αλλά ταιριάζουν στο στιλ του κόουτς Μπλατ. Όλα θα ξεκινούν από την άμυνα και, όταν ο Ολυμπιακός θα παίρνει την κατοχή, θα ψάχνει τον γρηγορότερο τρόπο για να σκοράρει. Ο Μπλατ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικός στο να σχεδιάζει αξιόπιστα συστήματα σε ειδικές καταστάσεις. Η νοοτροπία νικητή που έχει είναι ιδανική για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που θα είναι πιο πεινασμένος όχι μόνο να φτάσει στο Final 4 της Bιτόρια, αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή