Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το πιο μεγάλο ραντεβού έφτασε για την ΑΕΚ

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να γράψουν ιστορία. Ομάδες που κατάφεραν να γίνουν κολοσσοί, να προκαλούν δέος, θαυμασμό ή φόβο. Ομάδες που δεν τις αντιμετωπίζεις κάθε χρόνο, γι’ αυτό και είναι πολύ όμορφο όταν κερδίζεις το δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Και υπάρχουν και κάτι βραδιές, στις οποίες βλέπεις ότι αυτό που μοιάζει αδύνατο, είναι δυνατό.

Όπως, για παράδειγμα, το 1985, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλινόταν στο ΟΑΚΑ ή το 2002, όταν έφευγε ικανοποιημένη που δεν έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βραδιές όπως αυτή του 2007, όταν η Μίλαν έχανε στο Στάδιο, όπως αυτή του 1977, όταν η Γιουβέντους είδε κι έπαθε μέχρι να ξεμπερδέψει ή όταν η Πόρτο ήρθε στην Αθήνα για να φάει μια ντουζίνα γκολ. Βραδιές στις οποίες η ΑΕΚ έγινε «…και της Ρεάλ το φόβητρο», έγινε «παγκόσμια», έγινε ΑΕΚάρα, έγινε Κυρία ή Βασίλισσα. Μια τέτοια βραδιά ψάχνει κι απόψε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (19:55, Cosmote Sport 2)…

Οι Βαυαροί τα έχουν τα προβλήματα τους και αυτά δεν αφορούν μόνο στην απουσία του Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος δεν ήρθε στην Αθήνα. Η νίκη επί της Βόλφσμπουργκ το Σάββατο, με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, επανέφερε τα χαμόγελα, αλλά τα πρόσωπα των ανθρώπων της πρωταθλήτριας Γερμανίας δεν προδίδουν και… ευτυχία. Η κριτική που γίνεται στον Νίκο Κόβατς είναι συνεχής, τα δημοσιεύματα θέλουν τους παίκτες του να μην έχουν πειστεί από τις μεθόδους του, η διοίκηση δεν είναι στο απυρόβλητο πλέον, οι δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί από τους Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και Ούλι Χένες και γενικά το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν και το καλύτερο.

Όχι ότι αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι η Μπάγερν είναι εύκολη. Να μη ξεχνάμε και την πραγματικότητα. Η διαφορά σε όλους τους τομείς είναι λίγο μεγαλύτερη από τεράστια. Δεν είναι όμως και στην καλύτερη κατάσταση που την έχουμε δει. «Θα πρέπει να κοπιάσουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κόβατς και ο «δικέφαλος» θα προσπαθήσει να τον δικαιώσει.

Έχοντας ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ στο πλευρό της, ένα ΟΑΚΑ που θα είναι βαμμένο κιτρινόμαυρο και το οποίο είναι στο μυαλό των ανθρώπων της Μπάγερν από την ημέρα της κλήρωσης (πολλές οι αναφορές των Γερμανών στην ατμόσφαιρα που περιμένουν να συναντήσουν), η Ένωση θα επιδιώξει να χαρίσει στον κόσμο της ακόμη ένα 90λεπτο γεμάτο έντονα συναισθήματα, όπως ήταν αυτό κόντρα στη Μπενφίκα. Εκείνη την ημέρα ο  έχασε τελικά, αλλά κατάλαβε ότι μπορεί να πετάξει ψηλά στα αστέρια του Champions League. H άπειρη -σε αυτό το επίπεδο- ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνειδητοποίησε ξανά τις δυνατότητές της και ο κόσμος της θυμήθηκε πώς είναι να ζεις στο φουλ ένα ματς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Σήμερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο ΑΕΚτσής θα θυμηθεί πώς είναι να αντιμετωπίζεις σε αυτό το επίπεδο και ένα από τα μεγαθήρια. Και περιμένει από την ομάδα του, παρά τις απουσίες που υπάρχουν (Λιβάγια, Λόπες) να μπει στο γήπεδο για να το χαρεί, να κάνει το παιχνίδι της, να δείξει τον χαρακτήρα της και αν είναι να πέσει, να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκει νόημα, ακόμη και σε ένα ματς ελληνικής ομάδας με την Μπάγερν, το «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή»…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή