Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το πλήρες πλάνο της UEFA για Champions League και Europa League

Το πλήρες πλάνο της UEFA για Champions League και Europa League

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει τις επόμενες δύο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη αύριο και την Πέμπτη, για το σχέδιο που προκύπτει σχετικά με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων ωστόσο φαίνεται ότι αυτό έχει πλέον κλειδώσει.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το Champions League και το Europa League θα θυμίζουν περισσότερο «Μουντιάλ συλλόγων» παρά τη δική τους μορφή και θα ολοκληρωθούν σε Λισαβόνα και Γερμανία αντίστοιχα.

Οι επαναληπτικοί αγώνες στις δύο διοργανώσεις, όπου δεν είχαν διεξαχθεί, θα γίνουν κανονικά στις προγραμματισμένες έδρες, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων, ενώ μόνο η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως και αυτά τα παιχνίδια θα γίνουν σε Πορτογαλία και Γερμανία.

Το Final-8 του Champions League θα γίνει στα στάδια Da Luz (Μπενφίκα) και Alvalade (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τους προημιτελικούς έως τον τελικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου.

Οι προημιτελικοί από 12 έως 15 Αυγούστου και οι ημιτελικοί στις 18 και 19.

Η Κωνσταντινούπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει ο τελικός του UCL αυτήν τη σεζόν, θα φιλοξενήσει τον τελικό του 2021, ενώ ο τελικός του Champions League 2022 θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Το Final-8 του Europa League θα διοργανωθεί σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας: Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίσελντορφ και Κολωνία.

Οι αγώνες για τα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Ρόμα-Σεβίλη (δεν έγινε ούτε ο πρώτος αγώνας) θα είναι μονοί.

Τελευταία πράξη στις 21 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League.

Τέλος, σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό, το ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.


Πηγή