Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το συγκινητικό βίντεο του Καντέρ για τη μητέρα του και οι πολιτικές προεκτάσεις

Το συγκινητικό βίντεο του Καντέρ για τη μητέρα του και οι πολιτικές προεκτάσεις

Ο Τούρκος σέντερ, Ενές Καντέρ λόγω της έντονης διαμάχης του με τον Ερντογάν δεν μπορεί να έχει επαφή με την οικογένειά του. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που επιθυμεί καθώς είναι επικηρυγμένος στην πατρίδα του από τον Τούρκο πρόεδρο και κινδυνεύει με σύλληψη.

Με αφορμή την Γιορτή της μητέρας, ο Ενές Καντέρ δημοσίευσε ένα βίντεο και τα λόγια του προκαλούν μεγάλη συγκίνηση: «Γεια σου μαμά. Σήμερα είναι η μέρα της μητέρας, είναι η μέρα σου. Έχουν περάσει έξι χρόνια χωρίς να δω το πρόσωπό σου, χωρίς να ακούσω τη φωνή σου, χωρίς να γευτώ το υπέροχο φαγητό σου και χωρίς να σου πω ότι σ’ αγαπώ. Αυτό είναι μάλλον το δυσκολότερο. Ελπίζω ότι μένετε ασφαλείς με τον μπαμπά. Ελπίζω να μην είσαι θυμωμένη μαζί μου, αλλά να είσαι περήφανη. Το έχω κάνει αυτό στην οικογένειά μας, αλλά έπρεπε να το κάνω, γιατί προσπαθώ να υπερασπιστώ την δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί θυσίες.

Έχω μια φωτογραφία σου στο κινητό μου, είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχω στη ζωή μου. Με κάνει να χαμογελώ, ειδικά μετά τα παιχνίδια. Πολλοί παίκτες πάνε στις μητέρες τους και λένε πόσο τις αγαπούν. Εγώ κοιτάζω το κινητό, βλέπω τη φωτογραφία σου και αυτό με κάνει να χαμογελώ, γιατί ξέρω πως είσαι εκεί για μένα. Ξέρω ότι το όνειρό σου είναι να βρεθείς σε έναν αγώνα μου και να με χειροκροτήσεις. Μην ανησυχείς, στο υπόσχομαι ότι αυτό θα γίνει.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να πω σε όλους είναι: Σηκωθείτε, αγκαλιάστε τη μαμά σας και πείτε της πόσο την αγαπάτε, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορείτε να το κάνετε. Να προσέχετε τη μητέρα σας ως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σας. Ελπίζω αυτό είναι το τελευταίο βίντεο που χρειάζεται να κάνω γι’ αυτόν τον λόγο.

Σ’ αγαπώ μαμά και μου λείπεις τόσο πολύ. Ελπίζω να σε δω σύντομα. Σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα. Σ’ αγαπώ».

Πηγή: gazzetta.gr




Πηγή