Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τσέλσι: Η αγγλική κυβέρνηση επέτρεψε την «ένεση» 33 εκατ. ευρώ από τον Αμπράμοβιτς

Η απόφαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς να βάλει πωλητήριο στην Τσέλσι έχει προκαλέσει αναταράξεις στον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου.

Ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς δεν αφήνει την ομάδα μέσω της οποίας «έφτιαξε» το όνομά του ως ποδοσφαιρικός παράγοντας να οδηγηθεί… στα βράχια χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε ένα ποσό της τάξης των 30 εκατομμυρίων λιρών (33 εκατομμύρια ευρώ) για τα καθημερινά έξοδα της Τσέλσι, προκειμένου να αποτρέψει την καταστροφή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (24/3), η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε την «ένεση» αυτή χρημάτων του Ρώσου επιχειρηματία στον σύλλογο, μια κίνηση που εντάσσεται -όπως αναφέρει η καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo- στα μέτρα που εισήχθησαν μια ημέρα νωρίτερα για να αμβλυνθεί η κατάσταση στην Τσέλσι, η οποία επιβαρύνεται από τις κυρώσεις στον Ρώσο μεγιστάνα.

Τσέλσι: Προσπαθεί να γλιτώσει την κατάρρευση, πριν αλλάξει χέρια

Με αυτά τα 33 εκατομμύρια, η Τσέλσι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσό των μισθών που πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα και που είναι περίπου 28 εκατομμύρια λίρες (30 εκατομμύρια ευρώ).

Εκτός από αυτή την ώθηση στα ταμεία του, ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου από την Τετάρτη 23 Μαρτίου έχει λάβει άδεια να πουλήσει εισιτήρια για αγώνες του Champions League, του FA Cup (Κύπελλο Αγγλίας) και παιχνίδια γυναικών τόσο στο «Stamford Bridge» όσο και εκτός έδρας.

Τα έσοδα από αυτές τις πωλήσεις δεν θα πάνε στον σύλλογο, αλλά θα πάνε σε φορείς όπως η UEFA και η αγγλική ομοσπονδία, περιμένοντας να «ξεπαγώσει» η κατάσταση στην Τσέλσι με μελλοντική πώληση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμπράμοβιτς: Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στις πρώτες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Επίσης, την Πέμπτη (24/3) το Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε μέρος στις πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Υπήρχε έντονη φημολογία, τις τελευταίες ημέρες, πως ο Ρώσος μεγιστάνας, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε στον πρώτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στη Λευκορωσία, κατά την πρώτη εβδομάδα του πολέμου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Daily Mail, επιβεβαίωσε ότι ήταν «παρών» στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, αν και δεν συμμετέχει πλέον στους νέους γύρους, καθώς «αφήνονται στις διπλωματικές ομάδες των αντιμαχόμενων εθνών».

«Πήρε μέρος στο αρχικό στάδιο», είπε σχετικά ο Πεσκόφ. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των δύο ομάδων, των Ρώσων και των Ουκρανών», συμπλήρωσε.


Πηγή