Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τσιτσιπάς: Αυτό το τουρνουά έδωσε διαφορετική διάσταση στην καριέρα μου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στο Αυστραλιανό Όπεν 2019 τις πιο λαμπρές σελίδες της μέχρι στιγμής καριέρας του, αν και ηττήθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης από τον Ράφαελ Ναδάλ, με τον Ισπανό να του φράζει τον δρόμο προς τον τελικό. Με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Έλληνας αθλητής υποστήριξε ότι ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πώς ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να νικήσει τον Ναδάλ, ενώ τόνισε δήλωσε απογοητευμένος για το ότι δεν κατάφερε να προβληματίσει, έστω, τον σπουδαίο του αντίπαλο.

«Δεν ξέρω, προσπαθώ να καταλάβω πώς τον νίκησε ο Φέντερερ. Το ίδιο ακριβώς στιλ με το δικό μου. Προσπαθώ να καταλάβω. Εννοώ, ότι δεν θέλω να χάσω από τον Ράφα δέκα φορές. Ελπίζω να φτάσω πιο κοντά την επόμενη φορά. Δούλεψα πολύ σκληρά. Απέναντι στον Ράφα είχα έναν καλό αγώνα στο Τορόντο. Είχα ελπίδες για την επόμενη φορά που θα τον συναντούσα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Θυμάμαι ότι είχα πει στον εαυτό μου ότι θα τον νικήσω την επόμενη φορά που θα παίξω μαζί του. Γι’ αυτό είμαι τόσο απογοητευμένος σήμερα, γιατί δεν έφτασα ούτε καν κοντά. Αλλά θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, να στοχεύω ψηλά και ελπίζω μια μέρα να πάρω μια νίκη εναντίον του», υπογράμμισε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

Ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό το τουρνουά με άλλαξε και έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήρα κάποιες νίκες αυτήν την εβδομάδα, όπως αυτή απέναντι στον Φέντερερ. Θα σταθώ σε αυτό το παιχνίδι, γιατί έπαιξα πολύ καλό τένις απέναντι στον Ρότζερ, αλλά και απέναντι στον Μπαουτίστα Αγκούτ και επίσης κόντρα στον Μπερετίνι στον τέταρτο γύρο, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης.

Έκανα καλά παιχνίδια. Αλλά, σήμερα είμαι πραγματικά απογοητευμένος, γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσα να είχα φτάσει πιο κοντά και να αποδείξω περισσότερα πράγματα και να μην τον αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς».

«Έμπνευση για εμένα ο Ναδάλ»

Λίγο αργότερα,ο Έλληνας τενίστας έγραψε στο Twitter, στην αποτίμηση του αγώνα: «Ένα μεγάλο χειροκρότημα και συγχαρητήρια στον Ράφα Ναδάλ και την ομάδα του, γιατί πηγαίνουν το τένις σε άλλη διάσταση. Είναι κάτι παραπάνω από έμπνευση για εμένα ο τρόπος που αγωνίζεται. Μακάρι την επόμενη φορά να τον κοντράρω περισσότερο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξη αυτές τις δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη. Αγαπώ αυτήν την πόλη».

localStorage.clear();


Πηγή