Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Υπόθεση 10 λεπτών η πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα

Υπόθεση 10 λεπτών ήταν για τον Αστέρα η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα! Στο 3′ σκόραρε ο Κυριακόπουλος, στο 10′ ο Μανιάς κι όλα τα άλλα ήταν μια απογευματινή βόλτα στο 2-0 επί του Απόλλωνα στην Τρίπολη. Χωρίς βαθμό παραμένει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά από 4 ματς.

Βαθμολογικό «σεφτέ» έκανε σήμερα ο Αστέρας, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Ετσι διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» (7 νίκες σε ισάριθμα ματς) και παράλληλα την κράτησε καθηλωμένη στον πάτο της κατάταξης. Χωρίς βαθμό μετά από 4 παιχνίδια και ψυχολογία υπό το… μηδέν.

Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βλάχο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στο «6» και «8», τους Τσιλιανίδης, Φερνάντεζ στα άκρα, τον Τόνσο οργανωτή και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης, ένα κλικ άλλα και δίπλα πολλές φορές στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

Ο Μεαγκούδο παρέταξε τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Κοντοέ, Λούκιτς, Βαφέα, Ναδάλες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Πέδρο Ακόστα, Γκονζάλες στον άξονα, τους Τριάδη, Μπεντινέλι, Ντ’ Ούρσο μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ακόστα, στο ντεμπούτο του, ως «φουνταριστό».

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά, πριν καν ξεκινήσει καλά… καλά. Μόλις στο 10′ οι γηπεδούχοι είχαν βρει δίχτυα δύο φορές (Κυριακόπουλος στο 4′ με πολύ ωραία και έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια που έπιασε τους πάντες στον ύπνο και Μανιάς στο 10′ με σουτ ύστερα από στρώσιμο της μπάλας του Τόνσο με το στήθος), ενώ είχαν απειλήσει και στο 2′ με τον Φερνάντεθ. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν ασύνδετοι, χωρίς «σφυγμό» και από πολύ νωρίς βρέθηκαν να «κυνηγάνε».

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπό αυτές τις συνθήκες οι Αρκάδες πήραν τα πάνω τους και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έδιναν την εντύπωση πως μόλις πατούσαν λίγο… γκάζι, έφταναν άνετα στα καρέ του Χουάντερσον. Ο οποίος κλήθηκε να «επέμβει» στις προσπάθειες των Μανιά (12′), Τριανταφυλλόπουλου (38′), Φερνάντεθ (39′) ώστε να μην «ανοίξει» και άλλο η… ψαλίδα του σκορ, ενώ και ο Κυριακόπουλος είχε στο 13′ ακόμη μία καλή στιγμή. Στον αντίποδα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε αυτό το διάστημα έβγαλε μία… υποψία φάσης με τον Πέδρο στο 32′, δεν μπορούσε να απειλήσει και οι τελικές στην ανάπαυλα ήταν 9-2 υπέρ του Αστέρα.

Στο δεύτερο μισό ήταν η… ώρα της διαχείρισης για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες κατέβασαν μεν ταχύτητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να διεκδικήσει κάτι. Ακόμη και όταν ο Ισπανός τεχνικός του έπαιξε… φουλ επίθεση με 4-4-2 ( μετά την είσοδο του Μάντζιου). Κάτι ανάλογο μάλιστα «δοκίμασαν» και εκείνοι για ένα μικρό διάστημα, όταν είχαν τους Τσιλιανίδη, Δουβίκα επιθετικό δίδυμο. Προς το φινάλε μάλιστα έδειξαν, σε ακόμη ένα ματς, πως στα τελευταία λεπτά «φορτσάρουν» και διαθέτουν γυμνασμένη ομάδα. Από το 80′ και ύστερα είχαν δοκάρι με τον Καλτσά (83′) και από μία καλή στιγμή με τους Τριανταφυλλόπουλο (85′), Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ (88′),Καλτσά (90’+3′), όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα γκολ.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή