Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Φατίχ Τερίμ: «Ναι, αναλαμβάνω προπονητής στον Παναθηναϊκό, αύριο θα κάνω προπόνηση»!

Συνταρακτικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, που προχωρά σε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν, αποφασίζοντας να τερματίσει τη συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας και να προσλάβει τον Φατίχ Τερίμ!

Τις τελευταίες ώρες πήρε… φωτιά ο τουρκικός Τύπος με τα δημοσιεύματα που φέρνουν προ των πυλών των «πρασίνων» τον Φατίχ Τερίμ και η είδηση τελικά επιβεβαιώνεται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πράγματι ελήφθη η απόφαση για διακοπή της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Γιοβάνοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, με δήλωσή του που αναπαράγεται σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Τουρκίας, ο Φατίχ Τερίμ επιβεβαιώνει τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

«Ναι, τα νέα είναι αλήθεια. Ήρθαν χθες και συμφωνήσαμε. Πηγαίνω αύριο το πρωί στην Αθήνα. Θα είμαι στην προπόνηση το απόγευμα», ήταν η λακωνική δήλωσή του.

«Ταξίδι Αλαφούζου στην Κωνσταντινούπολη»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος -έχοντας αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία του με τον Γιοβάνοβιτς- πραγματοποίησε ταξίδι το τελευταίο 24ωρο στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον Τερίμ και έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο ενάμισι έτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, σήμερα νωρίς το μεσημέρι, ο Τούρκος δημοσιογράφος Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου με ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε ως αποκλειστική του πληροφορία πως ο Φατίχ Τερίμ αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής των «πρασίνων».

Μάλιστα, λίγο μετά έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός «έλυσε μονομερώς το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς»!

Άλλα Μέσα, δε, έφεραν τον Φατίχ Τερίμ έτοιμο να ταξιδέψει αύριο Τετάρτη (27/12) με προορισμό την Ελλάδα, ώστε να πέσουν και οι υπογραφές. Η συγκεκριμένη είδηση αναπαράχθηκε και από τηλεοπτική εκπομπή της Τουρκίας και τον δημοσιογράφο Κουτλού Ακπινάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία μπήκαν και σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα, με τον Μπουρχάν Τσαν Τερζί να αναφέρει: «Η καταρχήν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Τερίμ είναι για 1,5 χρόνο. Παρ’ όλο που ο Τερίμ είπε “ας το κάνουμε για 6 μήνες, ας πάρω πρώτα το πρωτάθλημα”, έδωσαν τα χέρια για 1,5 χρόνο μετά από επιμονή του προέδρου»!

Ο 70χρονος Τούρκος τεχνικός, που αποτελεί μία από τις θρυλικές μορφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, δεν εργάζεται σε ομάδα από τον Ιανουάριο του 2022, που ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Γαλατάσαραϊ.

Ο Τερίμ στο παρελθόν έχει περάσει τέσσερις φορές από την εθνική Τουρκίας, άλλες τόσες από τον πάγκο της αγαπημένης του Γαλατάσαραϊ, με την οποία κατέκτησε το 2000 το Κύπελο UEFA (είχε αγωνιστεί κι έντεκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής στην «τσιμ μπομ»), αλλά και οκτώ πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο της Μίλαν, αλλά και της Φιορεντίνα.


Πηγή