Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Φερέιρα: Έπρεπε να νικήσουμε την ΑΕΚ, υπερήφανος για τους παίκτες μου

Φερέιρα: Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα στην τελευταία του συνέντευξη πριν αναχωρήσει για την Βραζιλία αποχαιρέτησε συγκινημένος τον οργανισμό ΠΑΟΚ κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Τι θα θυμάται από τον ΠΑΟΚ και τι θέλει να πει στο αντίο του: «Η πρώτη λέξη που θα ήθελα να πω είναι ευχαριστώ. Ευχαριστώ γιατί έγινα καλύτερος προπονητής. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε η οικογένεια Σαββίδη. Ευχαριστώ σε όλους τους ποδοσφαιριστές που δούλεψα και αυτό γιατί αν πάω κάπου σήμερα, πάω εξαιτίας της δουλειάς τους. Οπότε όλο το οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ, όλη τη δομή, τον κ. Μάκη, την Μαρία, τον Ολαφ, τις ακαδημίες, ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι αδύνατο να ζεις σε αυτόν τον σύλλογο χωρίς να έχεις πάθος. Ζητώ συγγνώμη για τα λάθη μου, που είναι πολλά. Με ξέρετε ως προπονητή και λιγότερο ως άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όσους πίκρανα χωρίς να το θέλω. Ο ΠΑΟΚ είναι πάθος, νίκη, συνεχείς προσπάθεια και όσοι ανήκουν στον σύλλογο το νιώθουν. Εχω την πεποίθηση πως αφήνουμε τον σύλλογο σε καλύτερη μοίρα από αυτή που βρίσκονταν. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη που μου παρείχαν. Σας ευχαριστώ».

Γιατί πήρε την απόφαση να φύγει: «Παρόλο που είμαι προπονητής η μοίρα μου δεν διαφέρει από αυτή των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες αγοράζονται, πωλούνται είναι η δεύτερη φορά που για μένα μία ομάδα δαπανάει ένα ποσό για να με αποκτήσει, κάτι θα βλέπουνε σε μένα. Εδωσα τα πάντα στον ΠΑΟΚ και ο καλύτερος τρόπος να φεύγεις από κάπου είναι πάντα να το κάνεις από την μπροστινή πόρτα. Έζησα 1,5 χρόνο εδώ και από την πρώτη στιγμή όπου κι αν πήγαινα όλοι με κοιτούσαν με μεγάλη συμπάθεια και αυτό το εκτιμώ και ευχαριστώ όλον τον κόσμο για όσα έζησα».

Για το τι θα του λείψει περισσότερο στον ΠΑΟΚ: «Πάνω από όλα θα μου λείψουν οι ποδοσφαιριστές μου. Ακούστηκαν διάφορα για συρράξεις και εντάσεις που είχα με κάποιους. Είναι όλα ένα ψέμα. Πάντα κυριαρχούσε ο σεβασμός και η φιλία μέσα σε αυτά. Αυτό που ζούμε στη Μεσήμβρια είναι το πνεύμα της ομαδικότητας και αυτό που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές είναι κάτι το καταπληκτικό. Θέλω να πω πως φέτος νιώσαμε πόσο μας έλειπαν οι φίλαθλοί μας που δεν ήταν μαζί μας να έχουμε την έξτρα ώθηση».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή