Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Φιλική νίκη για την Ελλάδα, 2-1 την Κύπρο στη Ριζούπολη

Φιλική νίκη για την Ελλάδα, 2-1 την Κύπρο στη Ριζούπολη

Με γκολ των Τζόλη και Γιακουμάκη η εθνική ομάδα νίκησε με 2-1 την Κύπρο σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ πήρε τον έλεγχο και στο 8ο λεπτό πήρε και το προβάδισμα, αφού ο Τζόλης πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Δημητρίου στην προσπάθεια του Γιακουμάκη, ανοίγοντας το σκορ. Καλή η αρχή, ακόμη καλύτερη η συνέχεια για την εθνική ομάδα, αφού στο 17′ ο Γιακουμάκης τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση, γράφοντας το 2-0.

Με τους Φορτούνη, Μπακασέτα και Χατζηγιοβάνη να ξεχωρίζουν, η Ελλάδα ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 33′ είχε καλή στιγμή και με τον -επίσης θετικό- Τσιμίκα, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ.

Όπως και να έχει, ήταν ένα καλό πρώτο ημίχρονο για την εθνική ομάδα, αλλά το δεύτερο δεν άρχισε εξίσου καλα, αφού στο 51′ ο Ηλία πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα προς του Μπάρκα, μειώνοντας σε 2-1. Παρ’ όλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πτοήθηκε και παρέμενε καλύτερο, έχοντας και οριζόντιο δοκάρι στο 68′ σε κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Λίγα λεπτά μετά, στο 74′, ήταν η σειρά του Λυκογιάννη να πλησιάσει στο γκολ με την ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά ο Δημητρίου κατάφερε να αποκρούσει, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στα τελευταία λεπτά και με τον Φαν Σιπ να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (69′ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (46′ Πέλκας), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Γιακουμάκης.

Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Χ.Σιέλης (76′ Παπαφώτης), Ιωάννου (62′ Θ. Ιωάννου), Κατελάρης (46′ Καρώ), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46′ Καστάνος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87′ Τζιόνης).


Πηγή