Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Φυλακούρης: Δεν άφηναν τον Δομάζο να κάτσει στη θέση του στη Λεωφόρο

Φυλακούρης: Δεν άφηναν τον Δομάζο να κάτσει στη θέση του στη Λεωφόρο

Μία από τις παλιές δόξες του Παναθηναϊκού, ο Τότης Φυλακούρης, φιλοξενήθηκε στην ΔΡΤ με αφορμή τα 112 χρόνια ίδρυσης της ομάδας. Ο παλαίμαχος άσος, σε μία κατάθεση ψυχής, μίλησε για όσα τον απασχολούν, εξέφρασε τα παράπονά του, και με …πόνο σχολίασε ανοικτά τα όσα συμβαίνουν στο «τριφύλλι» σε επίπεδο παλαιμάχων και όχι μόνο.

«Με καλέσατε σήμερα για τα 112 χρόνια του Παναθηναϊκού και με τιμάτε από την Τρίπολη, όμως θα πω το παράπονό μου στην επέτειο του Γουέμπλει δεν με κάλεσε κανείς, ούτε εμένα, ούτε κανέναν, ούτε αναφέρθηκε κάτι σε κάποια εφημερίδα. Τέτοιο κομπλεξισμό έχουν κάποιοι που βρίσκονται σήμερα στον Παναθηναϊκό, νιώθουν τόσο περήφανοι που κερδίζουν τον Πανιώνιο ή τα Ασπρα Χώματα και λένε πως δοξάζουν τον Παναθηναϊκό. Το λέω και θλίβομαι. Με αγαπάει όλος ο κόσμος, μόνος μου κατεβαίνω στην Τρίπολη και αποθεώνομαι, πάω βλέπω άλλες ομάδες και με χειροκροτούν, με καλούν από τη Θεσσαλονίκη να με τιμήσουν και μόνο ο Παναθηναϊκός δεν με έχει καλέσει. Κανέναν από τους θρύλους του Παναθηναϊκού. Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης δίνουν μέχρι και μισθό στους παλαιμάχους και εμείς πάμε στο γήπεδο και πατάει ο ένας πάνω στον άλλον και μαλώνουμε ποια θέση γράφει πάνω το εισιτήριο. Πάνω στα εισιτήρια των παλαιμάχων έβγαζαν εισιτήρια για το κοινό και μας έλεγαν σηκωθείτε ή μου λένε καθίστε κύριε Φυλακούρη θα κάτσω εγώ όρθιος. Ένα τηλέφωνο με πήρε ο Αλαφούζος πριν δέκα χρόνια στην Κύπρο με την πολυμετοχικότητα όπου 1500 φίλαθλοι αποθέωναν εμένα και τον Καμάρα. Τα βάζουν με τους οργανωμένους, αυτοί κρατάνε τον Παναθηναϊκό, ποιος τον κρατάει; Σέβομαι τα λεφτά που έχει βάλει ο Αλαφούζος όμως έχει στοιχειωμένο τον Παναθηναϊκό με τους ίδιους και τους ίδιους».

«Δεν άφηναν τον Δομάζο να κάτσει στη θέση του»

«Πήγαινε ο Δομάζος στο γήπεδο στη Λεωφόρο και δεν τον άφηναν να κάτσει στη θέση του με τον Αντωνιάδη, πρέπει να τα μάθει αυτά ο κόσμος. Ο γιος μου βάφεται στα χρώματα της ομάδας και παρακολουθεί το μπάσκετ με τους οργανωμένους και αγωνιώ. Μας φώναξαν πριν δέκα χρόνια στο γήπεδο και μας έδωσαν ένα σηματάκι το τριφύλλι για να μας τιμήσουν, επιτρέπεται; Δεν με ρώτησε κανείς αν μπορώ να δω τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας λόγω εξόδων ή αν είμαι καλά στην υγεία μου. Παρά έρχονται οι αυλοκόλακες των συμβουλίων μόνο για την φωτογραφία. Η τιμή μου είναι το τηλέφωνό σου. Υπάρχουν Παναθηναϊκοί πιο βαμμένοι από αυτούς που διοικούν. Υπηρέτησα τον Παναθηναϊκό με τον Βαρδινογιάννη και νιώθαμε σαν βασιλιάδες. Όπως στην Κίνα με τους πιτσιρικάδες που γίναμε παγκόσμιοι. Αυτό που κατάφερα δεν έχει προηγούμενο. Υπέγραψα στα 13, έπαιξα στην πρώτη ομάδα, έγινα μετά προπονητής, το κατόρθωσα. Ξέρετε πόσα διαμάντια Παναθηναϊκοί παίκτες υπάρχουν μέσα στα χρόνια; Κλαίγαμε που δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός με τον Δώνη και του έλεγα προχώρα, είμαστε μαζί σου, πιστέψαμε 100, γίναμε 1000, αύριο θα είμαστε 100 χιλιάδες. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός».

«Θα πεθάνουμε και θα το σκεφτούν να μας βάλουν μία σημαία του ΠΑΟ»

«Με καλέσατε από την Τρίπολη, δεν χάνω παιχνίδι του Παναθηναϊκού εκεί, με φιλοξενούν, όπως και σε άλλα παιχνίδια μακριά από την Αθήνα. Μόνο ο Παναθηναϊκός μας έχει ξεχάσει. Μετά την εποχή Πατέρα κανείς τους δεν ασχολήθηκε όχι μόνο με μένα αλλά με πολλούς. Παίζαμε για μία δραχμή, δεν είχαμε να φάμε. Από τα τσικό του Παναθηναϊκού γράψαμε τόσο μεγάλη ιστορία και φτάσαμε να με τιμάτε εσείς από την Τρίπολη και όχι ο Παναθηναϊκός. Την Κυριακή με τιμά ο Ζέφυρος από το Αιγάλεω και όχι ο Παναθηναϊκός! Με το ζόρι μπαίνουμε στο γήπεδο. Η περιουσία μου είναι η αγάπη του κόσμου. Δεν μας υπολογίζουν από την ομάδα. Θα πεθάνουμε και ΑΝ μας βάλουν μία σημαία και ΑΝ μας βάλουν ένα τριφύλλι. Φύγανε μεγαθήρια, ο Λουκανίδης, τώρα δεν είναι καλά ο Παπαεμμανουήλ, ο Ανδρέου, ξένοι άνθρωποι τους πηγαίνουν για εξετάσεις και από τον Παναθηναϊκό κανείς. Δοξάζω τη χώρα μου, την Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό και θα φύγουμε, θα μας κλάψουν μια μέρα και τέλος, αυτό θα γίνει.

«Δοξάσαμε την Ελλάδα στο Γουέμπλει»

«Δοξάσαμε την Ελλάδα στο Γουέμπλει. Παίξαμε 11 εναντίον 11 με τον Αγιαξ, όπως μας είπε ο Πούσκας και ας χάσαμε. Εβαλα γκολ και στην Ελλάδα και έξω με την Νασιονάλ. Τα παιδάκια πρέπει να μάθουν την ιστορία του Ελληνα παίκτη. Όχι αυτού που παίρνει τώρα τα λεφτά του και αύριο μπορεί να έχει αποχωρήσει. Πρέπει να μάθουν από το 1908 μέχρι τώρα ποιοι έγραψαν ιστορία με τον Παναθηναϊκό και το ίδιο να γίνει στις άλλες ομάδες. Δεν γίνεται να με παίρνει ο Κούδας από τον ΠΑΟΚ, παλαίμαχοι από τον Ηρακλή από άλλες ομάδες και να μην ασχολούνται από τον Παναθηναϊκό». «Είναι Παναθηναϊκάκιας ο Δώνης» «Στα τωρινά τώρα, κλαίμε σε κάθε ήττα του Παναθηναϊκού, έλεγα όμως στον Δώνη, είσαι Παναθηναϊκάκιας, οι παλαίμαχοι σε στηρίζουν. Το παλεύει, θα τα καταφέρει. Ο κόσμος να ξέρει πως ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα με αξιοπρέπεια και σεβασμό, να μην στενοχωριούνται, ο Παναθηναϊκός είναι του ευρωπαϊκού σαλονιού». «Μακάρι η Τρίπολη να παίξει στην εξάδα» «Ολοι χαρήκαμε με τον Αστέρα στην Ευρώπη, μακάρι να μπει εξάδα, σε ευχαριστώ που με κάλεσες. Είτε εκατομμυριούχος, είτε φτωχός, όποιος πέρασε από τον Παναθηναϊκό αξίζει τον σεβασμό των φιλάθλων».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή