Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Χάρισε» τη νίκη η ΑΕΚ με μοιραίο τον Λιβάγια

Ο Μάρκο Λιβάγια είχε χάσει τα τέσσερα πρώτα ματς των ομίλων του Champions League λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Βίντι, αλλά η επιστροφή του δεν βοήθησε την ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ.

Αντίθετα, ο Κροάτης αποδείχθηκε μοιραίος, κάνοντας χέρι στο 67’, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ντάντιτς έκανε στο 68’ το 0-1, για να ανοίξει ο δρόμος του «διπλού».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Οι Ολλανδοί έκαναν στο 72’ με τον ίδιο σκόρερ, τον Σέρβο, και το 0-2 και εκεί εξανεμίστηκαν όλες οι ελπίδες για κάτι καλό στο ματς από πλευράς ελληνικής ομάδας. Η Ένωση έμεινε στους ο βαθμούς, σε πέντε παιχνίδια, ενώ οι Ολλανδοί συνεχίζουν να έχουν σημαντικές ελπίδες για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, με τους Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη στα στόπερ, Γκάλο δεξί μπακ χαφ, Χουλτ αριστερό, Γαλανόπουλο και Άλεφ ως αμυντικά χαφ, Μάνταλο επιτελικό μέσο και τους Πόνσε, Λιβάγια στην επίθεση.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε με τον Ονανά στο τέρμα, τους Ντε Λιχτ και Βέμπερ στα στόπερ, τον Μαζραουί δεξί μπακ, τον Μπλιντ στα αριστερά της άμυνας. Τριάδα στα χαφ οι Φαν ντε Μπεκ, Ντε Γιονγκ και Σένε, με τους Νέρες, Τάντιτς και Ντόλμπεργκ να συνθέτουν την επιθετική τριάδα.

Επιθετικός μονόλογος του Άγιαξ

Μέχρι το 20’ δεν είχε τίποτα να καταγράψει η στατιστική, εκτός από την κίτρινη στον Σένε στο 19’. Ο Νέρες έπιασε μια κεφαλιά στο 27’ για να μπλοκάρει ο Μπάρκας, ενώ στο 30΄έγινε η πιο μεγάλη φάση του ημιχρόνου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένε, που έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Οικονόμου δέχθηκε και αυτός κάρτα.

Η Ένωση φάνηκε απειλητική στο 45’, όταν σε σέντρα του Γκάλο, υπήρξε ασυνεννοησία στην άμυνα του Άγιαξ, ο Πόνσε δεν πρόλαβε όμως να νικήσει τον Ονανά. Ένα λεπτό αργότερα, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με σουτ του Ντόλμπεργκ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Δια… χειρός Λιβάγια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Άγιαξ ανέβασε την πίεση, η μπάλα γυρνούσε γύρω από την περιοχή της, με τους Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια να δέχονται από μια κίτρινη κάρτα στο 52’ και στο 53’ αντίστοιχα. Κίτρινη κάρτα είδε και ο Μαζραουί στο 60’, για τράβηγμα στον Λιβάγια.

Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν την πρώτη αλλαγή στο ματς, με τον Χούντελααρ να παίρνει τη θέση του Ντόλμπεργκ. Στο 63’  Άγιαξ είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ του Φαν ντε Μπεκ, αλλά ένα στατιστικό που «πληγώνει» την ομάδα του Ουζουνίδη, λειτούργησε υπέρ της αυτήν τη φορά.

Στο 67’ ήρθε η καταστροφή για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια έκανε χέρι σε εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον Κροάτη, με τον Τάντιτς να μην αστοχεί ένα λεπτό αργότερα, για το 0-1. Στο 72’ οι Ολλανδοί έκαναν και το 0-2, όταν οι Ολλανδοί έβγαλαν αντεπίθεση με τον Νέρες, που γύρισε στον Χούντελααρ, ο οποίος έδωσε με τη σειρά του στον Τάντιτς, ο οποίος πλάσαρε σωστά.

Στο 73’ η ελληνική ομάδα έκανε και την πρώτη της αλλαγή, με τον Γκάλο να δίνει στη θέση του στον Μπογιέ. Στο 78’ ο Κλωναρίδης επέστρεψε στη δράση, μετά από καιρό, παίρνοντας τη θέση του Μάνταλου. Με αυτόν τον τρόπο «έσπασε» το ρυθμός. Ο Ουζουνίδης έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Πόνσε να αφήνει τη θέση του στον Γιακουμάκη, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μαζραουί έδωσε τη θέση του στον Κρίστενσεν.

Στ 85’ ο Μπογιέ έκανε τα… δικά του στο 85’, έπιασε και ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Ονανά έβγαλε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα ο Έρικ τεν Χάαγκ έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Λαμπιάντ να περνά στη θέση του Φαν ντε Μπεκ. Εκεί ουσιαστικά το ματς τελείωσε, με τον Άγιαξ να κάνει κάποιες σπασμωδικές επιθέσεις και την ΑΕΚ να περιμένει το τελικό σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λιβάια, Γκάλο (73’ Μπογιέ), Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Πόνσε (81’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Φαν ντε Μπέκ (86’ Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζραουί (81’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’Χούντελααρ)

localStorage.clear();


Πηγή