Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Η ΔΟΕ θέλει την απονομή των μεταλλίων στο πατινάζ το συντομότερο δυνατό

Η ΔΟΕ επιθυμεί μια γρήγορη επίλυση του σκανδάλου με την έφηβη Ρωσίδα αθλήτρια του πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022.

Ο λόγος που επιθυμεί κάτι τέτοιο είναι ώστε να προχωρήσει η καθυστερημένη τελετή απονομής μεταλλίων.

Η Βαλίεβα απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ στο ρωσικό εθνικό πρωτάθλημα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά το αποτέλεσμα αποκαλύφθηκε μόλις στις 8 Φεβρουαρίου, μια μέρα αφότου είχε ήδη βοηθήσει τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) να κερδίσει το ομαδικό στους Αγώνες του Πεκίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση έριξε σκιά στη συμμετοχή των Ρώσων στους Αγώνες, καθώς ήδη αντιμετώπιζαν αυξημένο έλεγχο για ξεχωριστές κυρώσεις ντόπινγκ.

Καθυστέρησε επίσης επ’ αόριστον την τελετή απονομής μεταλλίων για το ομαδικό στους Αγώνες εν αναμονή της υπόθεσης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν κατακτήσει το ασημένιο και την Ιαπωνία το χάλκινο.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει μετάλλιο ο Καναδάς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Ο Καναδάς τερμάτισε τέταρτος και εάν οι Ρώσοι αθλητές αποκλειστούν, θα αναβαθμιστούν κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο.

«Είμαστε σε επαφή για αυτό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ και ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών το παρακολουθούν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μαντέψουμε, αλλά να εργαστούμε με τρόπο ώστε (η τελετή των μεταλλίων) να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (RUSADA) καθώς το θετικό τεστ ήρθε κατά τη διάρκεια εγχώριου διαγωνισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ αμφισβήτησαν την ακεραιότητα της εν εξελίξει υπόθεσης με τη RUSADA μετά τους επαίνους της Βαλίεβα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε τελετή τον Απρίλιο.

«Αυτό είναι στα χέρια των αρχών κατά του ντόπινγκ. Τους έχουμε καταστήσει σαφές ότι ελπίζουμε σε μια γρήγορη επίλυση του ζητήματος. Μόλις επιλυθεί, θα κάνουμε αυτή την τελετή», κατέληξε ο Μπαχ.


Πηγή