Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Χορταστικός Ολυμπιακός κόντρα στην Τεσέντερλο

Σαφώς και η Τεσέντερλο, ομάδα πιο χαμηλής κατηγορίας στο Βέλγιο, δεν θα συνιστούσε έναν δυνατό αντίπαλο για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μεγάλο κέφι και επιθετική διάθεση, είχαν τρία γκολ και έξι δοκάρια και γενικότερα έβγαλαν αρκετά κέρδη, αλλά και πρόσωπα που δέσποσαν όπως οι Φετφατζίδης, Ποντένσε και Γκερέρο. Σκόρερ οι Πάρντο, Φετφατζίδης με γκολάρα και ξανά ο Γκερέρο. Έτσι οι Πειραιώτες συνεχίζουν νικηφόρα τα φιλικά τους.

Σχετικά με την αρχική διάταξη του Ολυμπιακού ο Χουτεσιώτης ήταν κίπερ, οι Ένγκελς, Ευαγγέλου, Μασούρας και Νικολάου οι τέσσερις της άμυνας, Ρομαό με Καμαρά στο κέντρο, Μάριν σε ρόλο επιτελικού χαφ, Φετφατζίδης και Πάρντο άκρα και ο Τζούρτζεβιτς. Από τους 11 οι Ένγκελς, Νικολάου, Μάριν, Πάρντο και Τζούρτζεβιτς ήταν που βρίσκονταν -και παραμένουν- στη… ζώνη των αβέβαιων και ίσως και κάτι παραπάνω για τη συνέχεια. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε έτσι να τους τσεκάρει.

Ο Ολυμπιακός, αν και έδειχνε καταπονημένος από την προετοιμασία, είχε επιθετικό κέφι και στο 10′ ο Μάριν είχε ένα ωραίο σουτ με διπλό δοκάρι, καθώς η μπάλα πήγε και στα δύο! Ο Τζούρτζεβιτς είχε ξανά μεγάλες χαμένες φάσεις, αλλά βρέθηκε σε εκείνη του γκολ. Για την ακρίβεια στο 22′, αρχικά ο Καμαρά είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε, μετά ο Τζούρτζεβιτς από θέση βολής είδε τον αντίπαλο κίπερ να του λέει «όχι» και μετά την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στο… ριμπάουντ ο Πάρντο βρήκε δίχτυα για το 1-0. Στο 33′ οι αλλαγές του Ολυμπιακού ήταν: Ποντένσε, Μάνος και Ανδρούτσος που πέρασαν στις θέσεις των Πάρντο, Τζούρτζεβιτς και Ευαγγέλου. Οι αλλαγές θέσεων διαρκείς με τον Φετφατζίδη να παίζει δεκάρι και τον Ανδρούτσο να πηγαίνει δεξί μπακ αλλά και τον Ρομαό στόπερ.

Ο Ποντένσε, στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό (όπως ντεμπούτο έκανε και ο Μιράντα), πρόλαβε να δείξει καλά οργανωτικά και επιθετικά δείγματα. Είχε μάλιστα και δύο καλά σουτ για γκολ. Ο Μάνος, από την άλλη, στάθηκε άτυχος, καθώς είχε μεγάλες φάσεις για τέρμα ακόμα και με ψαλίδι αλλά αποκρούστηκαν εξαιρετικά. Ο Φετφατζίδης ήταν αισθητά ανεβασμένος και βοήθησε δημιουργικά και επιθετικά, κρατούσε καλά την μπάλα και προκαλούσε… ρήγματα με τις ντρίμπλες του. Ανάλογα καλή εικόνα και από τον Μάριν.

Στο 54′ ο Ποντένσε έκανε εξαιρετικά το 1-2 με τον Φέτφα που γύρισε από πλάγια και με τρομερό τελείωμα έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 60′ ο Φετφατζίδης είχε σουτ – γύρισμα στο δοκάρι. Στο 61′ ο Μαρτίνς έκανε δέκα αλλαγές και πήγε το σχήμα σε 3-4-3 (και ενώ φάνηκε να δοκιμάζει και το 3-5-2): Χουτεσιώτης ο κίπερ, Σισέ – Βούκοβιτς – Μιράντα στα μετόπισθεν ως στόπερ. Τσιμίκας – Ομάρ στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά με ανεβάσματα λειτουργώντας ως μπακ – χαφ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης στο κέντρο, Χριστοδουλόπουλος και Βρουσάι στα δύο άκρα και Γκερέρο κορυφή.

Στο 61′, λοιπόν, οι αλλαγές για την ομάδα του Μαρτίνς: Βούκοβιτς, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Βρουσάι, Γκερέρο, Λάζαρος, Φορτούνης, Μπουχαλάκης που πέρασαν στις θέσεις των Ένγκελς, Νικολάου, Μασούρας, Ρομαό, Καμαρά, Ποντένσε, Ανδρούτσος, Φετφατζίδης, Μάριν και Μάνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, να έχει τον έλεγχο του ματς και να βγάζει φάσεις. Δεν έκοψε ρυθμό και στο 75′ είχε πάλι δοκάρι από πλασέ του Φορτούνη. Στο 77′ ήταν η σειρά του Γκερέρο να σκοράρει από πλασέ. Έτσι, ο Ισπανός για 3ο διαδοχικό ματς βρίσκει δίχτυα για το τελικό 3-0.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή