Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

«Χρυσή Μπάλα»: Κορυφαία παίκτρια του 2023 η Ισπανίδα Αϊτάνα Μπονμάτι της Μπαρτσελόνα

Χρώμα… Ισπανίας και Μπαρτσελόνα, είχε το βραβείο του «France Football» για την κορυφαία παίκτρια στο ποδόσφαιρο για το 2023, καθώς θριάμβευσε η Αϊτάνα Μπονμάτι, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ με τη «ρόχα».

Μετά το back-to-back της Αλεξία Πουτέγιας το βραβείο κατέληξε στα χέρια της συμπαίκτριά της στους «μπλαουγκράνα» και στην Εθνική Ισπανίας, η οποία αναδείχθηκε στο «Théâtre du Châtelet» του Παρισιού κορυφαία παίκτρια της χρονιάς.

Με 19 γκολ, η 25χρονη μέσος οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ και στο Champions League, ενώ σε εθνικό επίπεδο, αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια στο Μουντιάλ Γυναικών του 2023, σηκώνοντας με την Ισπανία το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό με την Αγγλία.

«Είναι μεγάλη μου τιμή»

«Είναι μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο μετά από μία εκπληκτική σεζόν. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου και το τεχνικό επιτελείο. Αν δεν ήταν μαζί μου, δεν θα ήμουν εδώ.

Ευχαριστώ πολύ την Μπαρτσελόνα για την ώθηση και τη στήριξη που μας δίνετε, είμαστε ένα σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχω αρκετό άγχος εδώ και ημέρες, είμαι στη σημαντικότερη σκηνή του ποδοσφαίρου, είμαι πολύ τυχερή που αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ισπανίας. Έχω δίπλα μου τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο και με κάνουν καλύτερη. Με τη νοοτροπία που έχουμε θα κερδίσουμε και άλλους τίτλους».

Οι Σαμ Κερ, Σάλμα Παραλουέλο, Φριντολίνο Ρόλφο και Μέρι Ερπς συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή