Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

«Χρυσό Παπούτσι»: Στην κορυφή ο Κέιν, πίσω του ο Μπαπέ, 11ος ο Παυλίδης

Ο Χάρι Κέιν, σκόρερ στη νίκη (3-1) της Μπάγερν επί της Χοφενχάιμ, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης.

Ο Αγγλος διεθνής επιθετικός έφτασε τα 22 γκολ και τους 44 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά από τον Γάλλο διεθνή επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έχει 19 γκολ και 38 βαθμούς, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο 23χρονος Νιγηριανός επιθετικός της Μονπελιέ (σ.σ: πριν αγωνιζόταν στη Λίλεστρομ), Ακόρ Άνταμς, που έμεινε  στα 22 γκολ και τους 36,5 βαθμούς

 Ο Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), ανέβηκε στην 4η θέση με 18 γκολ και 36 βαθμούς, όσους και ο 33χρονος Νορβηγός επιθετικός της Μπόντο Γκλιμτ, Αμάλ Πελεγκρίνο (24 γκολ και 36 βαθμοί).
 
 Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, υποχώρησε -απο τη 10η- στην 11η θέση με 18 γκολ και 27 βαθμούς.
 
 Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.


Πηγή