Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Χωρίς νικητή το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, 1-1 στο ΟΑΚΑ

Χωρίς νικητή το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, 1-1 στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Βρουσάι, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 80′ με τον Σιμόες και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 8′ θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα, αφού στο κόρνερ του Γκαρσία ο Ελ Αραμπί λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ενα δεκάλεπτο αργότερα, βέβαια, ο Μαροκινός με κεφαιά σημάδεψε τα σωστά δίχτυα αυτή τη φορά, αλλά ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το 0-0.

Το ματς, γενικά, δεν ήταν καλό, αφού ο ρυθμός ήταν αργός και τα λάθη πολλά και από τις δύο πλευρές, αλλά ήταν καλές οι εκτελέσεις κόρνερ του Γκαρσία για την Ένωση, αφού από μία τέτοια, στο 35′, στο ΟΑΚΑ πίστεψαν ότι η μπάλα -όπως έγινε και πριν λίγα 24ωρα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης- πήγε κατευθείαν στα δίχτυα, αλλά ο Εμβιλά πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Ηταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ήταν κλειστό, χωρίς θέαμα αλλά με την ΑΕΚ να πρεσάρει σωστά ψηλά και να δυσκολεύει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στο να κάνει το παιχνίδι του. Στο β’ μέρος, όμως, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα, πίεσαν και τελικά στο 55′ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Βρουσάι μετά την πολύ ωραία πάσα του Μπουχαλάκη (0-1).

Οι Πειραιώτες είχαν πλέον το σκορ που ήθελαν και μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους, αφού ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκαν κενούς χώρους. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν καλά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αφού έκανε πολλά και εύκολα λάθη, με αποτέλεσμα η Ένωση να το πιστεύει. Και αφού το πίστευε, στο 80′ ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1.

Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος, αν και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να νικήσουν με τις ευκαιρίες των Τάνκοβιτς (90′) και Εμβιλά (93′).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (71′ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86′ Ινσούα), Κρίστισιτς (70′ Σάκχοφ), Σιμόες, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάια (71′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός: Σα, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (46′ Φορτούνης), Τιάγκο Σίλβα (46′ Καμαρά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.


Πηγή