Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε στον τελικό του κυπέλλου την… Ρεάλ Μαδρίτης

Τη σεζόν 1979-80 στο ισπανικό κύπελλο έγινε κάτι που ήταν και είναι πραγματικά μοναδικό.

Στην Ισπανία, ως γνωστόν, η Β ομάδα του κάθε κλαμπ αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία, με έναν απαράβατο κανόνα όμως: Δεν μπορεί να ανέβει στην 1η κατηγορία. Στο κύπελλο, όμως, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός και αυτό τελικά θα οδηγούσε σε κάτι πρωτοφανές το 1980.

Αυτό, φυσικά, δεν ήταν η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, αλλά το γεγονός ότι αντίπαλός της ήταν η… Ρεάλ Μαδρίτης. Η Β ομάδα του συλλόγου, η λεγόμενη «Real Madrid Castilla», είχε κάνει υπερήφανους τους οπαδούς, αφού είχε καταφέρει να φτάσει ως τον τελικό του κυπέλλου, διεκδικώντας ένα τρόπαιο που δεδομένα θα κατέληγε στα γραφεία του συλλόγου!

Οι μικροί της Β ομάδας απέκλεισαν στον πρώτο γύρο με δύο νίκες την Εξτρεμαδούρα, στη συνέχεια την Αλκορκόν, δεν είχαν προβλήματα κόντρα στη Σανταντέρ και στον 4ο γύρο αντιμετώπισαν την Έρκουλες της 1ης κατηγορίας, η οποία νίκησε με 4-1 στο πρώτο ματς. Κανένα πρόβλημα για την Castilla, η οποία στη ρεβάνς, μπροστά σε 40.000 οπαδούς, πήρε την πρόκριση στην παράταση με 4-0 (δεν μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ).

Θα ακολουθούσε η έκπληξη κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και αμέσως μετά αυτή επί της Σοσιεδάδ, της άλλης ομάδας από τη χώρα των Βάσκων, για να φτάσει στον ημιτελικό με τη Χιχόν. Ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς, νίκη με 4-1 στη ρεβάνς και τελικά στις 4 Ιουνίου 1980 το κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου παραληρούσε για έναν τελικό κυπέλλου ανάμεσα στη Ρεάλ και τη… Ρεάλ!

Η πρώτη ομάδα φόρεσε λευκά, η δεύτερη μοβ και το τελικό 6-1 γιορτάστηκε από όλους. Ακόμη και τους ηττημένους!


Πηγή