Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Όταν ο Μάικ Τάισον δάγκωσε τον Εβάντερ Χόλιφιλντ

Όταν ο Μάικ Τάισον δάγκωσε τον Εβάντερ Χόλιφιλντ

Ήταν 28 Ιουνίου 1997 όταν ο αγώνας για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, ανάμεσα στον Μάικ Τάισον και τον Εβάντερ Χόλιφιλντ, ολοκληρώθηκε λόγω… δαγκώματος.

Οι δυο τους είχαν προηγούμενα, αφού ο Χόλιφιλντ είχε νικήσει τον Τάισον, ο οποίος ήθελε εκδίκηση και παράλληλα να κάνει ξανά δική του τη ζώνη του πρωταθλητή.

Ο αγώνας στο Λας Βέγκας ήταν αμφίρροπος και εξελισσόταν χωρίς προβλήματα, μέχρι που ο Iron Mike διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή επειδή ο αντίπαλος του έριξε κεφαλιά και τον τραυμάτισε στο δεξί μάτι.

Ο ρέφερι θεώρησε ότι ο Χόλιφιλντ δεν είχε πρόθεση, γεγονός που εκνεύρισε πολύ τον Τάισον και όταν συνέβαινε αυτό, η συνέχεια δεν ήταν πολύ καλή. Και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, αφού 40 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει ο τρίτος γύρος, φανερά εκτός εαυτού λόγω νεύρων, δάγκωσε στο αυτί τον αντίπαλο του.

Ο διαιτητής ήθελε να διακόψει το ματς, ο Χόλιφιλντ δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει, ο γιατρός το επιβεβαίωσε και ο Τάισον που παρέμενε έξαλλος, λίγα δευτερόλεπτα μετά το ξαναδάγκωσε, κόβωντας μάλιστα και ένα κομμάτι! Και κάπως έτσι, το ματς διακόπηκε εκείνη τη στιγμή, ο Εβάντερ αναδείχθηκε νικητής, ο Μάικ έχασε την επαγγελματική άδεια ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο τριών εκατ. δολαρίων και η φάση έμεινε στην ιστορία.

 

 


Πηγή