Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όταν ο ΠΑΟΚ έκανε μία αδιανόητη ανατροπή κόντρα σε μία άλλη Σπαρτάκ

Η Σπαρτάκ Μόσχας αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με 2-0 στο 16ο λεπτό, όμως η αντίδραση και η απάντηση των «ασπρόμαυρων», που σεβάστηκαν υπερβολικά στο ξεκίνημα του αγώνα το όνομα της ρωσικής ομάδας, έφερε στο μυαλό όλων την επική ανατροπή πριν από 21 χρόνια και πάλι στην Τούμπα και πάλι με αντίπαλο μια… Σπαρτάκ. Μόνο που τότε η Σπαρτάκ ήταν από την Τρνάβα της Σλοβακίας και είχε προηγηθεί στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου με 3-0!

Στα πρώτα 27′ του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει τρία γκολ, για να έρθει η απάντηση του ΠΑΟΚ, που αρχικά ισοφάρισε 3-3 στην εκπνοή του ημιχρόνου και στο τέλος πήρε θριαμβευτική νίκη με 5-3, μπροστά σε 35.000 θεατές που κατέκλυσαν και τότε μήνα Αύγουστο την Τούμπα.

Στο 22′ και 27′ ο Ουιλάκι και ενδιάμεσα στο 24′ ο Λούχοβι «πάγωσαν» το γήπεδο, όπως έκαναν απόψε Ποπόφ και Πρόμες στα πρώτα 16 λεπτά. Τότε το 0-3 αφύπνισε τους γηπεδούχους, που είχαν πετύχει το πρώτο γκολ με πέναλτι, όπως και τώρα ο Πρίγιοβιτς!

Η αποβολή του Ουιλάκι που έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή (πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ζαγοράκης στο 31′) αλλά και οι αλλαγές του Α. Αναστασιάδη (Τουρσουνίδης, Βελής) άλλαξαν το σκηνικό. Στο 35′ και 45′ ο Σπύρος Μαραγκός έφερνε το ματς στα ίσα. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πέτυχε δυο ακόμη τέρματα. Στο 52′ με τον Κώστα Φραντζέσκο και στο 80′ με τον Πέρσι Ολιβάρες.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει πριν 21 χρόνια στην Τούμπα…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή