Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

15χρονος Ρώσος χαιρέτησε ναζιστικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ -Έρευνα από τη FIA [βίντεο]

Η FIA – το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – διεξάγει έρευνα για 15χρονο Ρώσο πρωταθλητή του καρτ που χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο.

Ο Artem Severiukhin φάνηκε να κάνει τη χειρονομία μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγωνιζόταν με την ιταλική σημαία λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους Ρώσους αθλητές μετά την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία, ενώ η ομάδα του έλυσε το συμβόλαιο μαζί του.

Καταδίκασε την κίνηση η ομάδα του και έλυσε το συμβόλαιο του 15χρονου

Η Ward Racing – μια ιδιωτική σουηδική ομάδα – δήλωσε ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά του Severiukhin με τον «πιο έντονο τρόπο», προσθέτοντας: «Η Ward Racing αισθάνεται βαθιά ντροπή για τη συμπεριφορά του πιλότου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ενέργειες του Artem Severiukhin κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στις 10 Απριλίου 2022 ήταν αποκλειστικά ατομικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και τις αξίες της Ward Racing με κανένα τρόπο.

Αντιθέτως, η Ward Racing βρίσκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης».

Και πρόσθεσε: «Η Ward Racing δεν βλέπει καμία δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με τον Artem Severiukhin και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου».

Η FIA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε άμεση έρευνα για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του Severiukhin τη Δευτέρα.


Πηγή