Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
All Star Game 2020: Η συγκλονιστική στιγμή που όλο το στάδιο φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ

All Star Game 2020: Η συγκλονιστική στιγμή που όλο το στάδιο φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ

Δύο πόντοι έκριναν τον νικητή του 69ου All Star Game, με την Team LeBron να επικρατεί της Team Giannis στο κατάμεστο United Center με 157-155. 

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές της διοργάνωσης ήταν όταν ζητήθηκε σιγή οκτώ δευτερολέπτων στη μνήμη τόσο του Κόμπι Μπράιαντ, που βρήκε τραγικό θάνατο τον προηγούμενο σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια μαζί με τη 13χρονη κόρη του και ακόμα επτά ανθρώπους, όσο και του Ντέιβιντ Στερν.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τη γιορτή του μπάσκετ, χέρι χέρι και με τα κεφάλια σκυμμένα, τήρησαν απόλυτη σιγή, μέχρι ο Ματζικ Τζόνσον να πει «Ο Θεός να σας ευλογεί».

Ο φόρος τιμής στον Μπράιαντ άρχισε πριν τον αγώνα, με τον θρυλικό Μάτζικ Τζόνσον να μιλά για εκείνον. «Δεν θα ξαναδούμε άλλον παίκτη σαν τον Κόμπι Μπράιαντ» είπε ο Τζόνσον, μιλώντας και για τη συνεργασία του με την κοινότητα του Λος Άντζελες αλλά και την αγάπη του για την οικογένειά του. «Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλη την οικογένεια του NBA».

Τον λόγο του διέκοπταν οι φωνές που έλεγαν ρυθμικά «Κόμπι! Κόμπι! Κόμπι!» προς τιμήν του αδικοχαμένου αστέρα.

Ο Τζόνσον τίμησε και τον πρώην κομισάριο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πρωτοχρονιά, ενώ η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Χάντσον τραγούδησε με ένα κολάζ φωτογραφιών του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του να παίζουν στο φόντο.

Το βραβείο του MVP του All Star Game, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, μετονομάστηκε σε Kobe Bryant MVP Award, προς τιμήν του, και το κέρδισε ο Kαουάι Λέοναρντ.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που σε 31′ είχε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ. Μάλιστα τα 2 εξ αυτών ήταν στον ΛεΜπρον και το ένα άκρως καθοριστικό.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω πόσο χαρούμενος είμαι» δήλωσε ο ίδιος. «Το να βάλω το τρόπαιο στο δωμάτιό μου, στο δωμάτιο με τα τρόπαια, και να βλέπω το όνομα του Κόμπι εκεί, σημαίνει πολλά για μένα. Αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση στη ζωή μου, έκανε πολλά για μένα».


Πηγή