Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

ATP για Νόβακ Τζόκοβιτς: Ζημιωμένες και οι δύο πλευρές | ΣΠΟΡ

Επειτα από πολλές ημέρες που τηρούσε σιγή ιχθύος, η ATP τοποθετήθηκε για την πολύκροτη υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, η οποία ξεπερνά τα στενά όρια του τένις.

Μάλιστα, η πολυήμερη σιωπή της Ομοσπονδίας, τη στιγμή που ο Νο1 τενίστας στον κόσμο κρατείτο από τις αυστραλιανές αρχές, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ακόμη και από τους ίδιους τους τενίστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, έστω και κάπως αργά η ATP πήρε επίσημα θέση για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι εν λόγω υπόθεση προκάλεσε ζημιά και στις δύο πλευρές, ενώ τόνισε ότι ο Τζόκοβιτς απ’ τη μεριά του πίστευε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες και ότι όλα έγιναν σε διαρκή συνεννόηση με την αυστραλιανή Ομοσπονδία Τένις.

Η ανακοίνωση της ATP

«Η ATP σέβεται απόλυτα τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός της Αυστραλίας από το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως και την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που υπάρχει. Οι επιπλοκές των τελευταίων ημερών με αθλητές που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα ωστόσο, τονίζουν την ανάγκη για καθαρότερη κατανόηση, επικοινωνία και υπακοή στους κανόνες.

Το να ταξιδέψει στη Μελβούρνη δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πίστευε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση ώστε να μπει στη χώρα με τους υπάρχοντες κανόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια σειρά γεγονότων οδήγησαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα, κάνοντας ζημιά σε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας του Τζόκοβιτς, αλλά και της προετοιμασίας του για το Australian Open.
Οι αιτήσεις για ιατρική εξαίρεση γίνονταν ανεξάρτητα από την ATP, αλλά σε συνεχή επικοινωνία με την Tennis Australia ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία. Καλωσορίζουμε τη δικαστική απόφαση της Δευτέρας και περιμένουμε με ανυπομονησία για μερικές συναρπαστικές εβδομάδες με τένις μπροστά μας.

Επίσης, η ATP συνεχίζει να συστήνει δυναμικά στους παίκτες του Tour να εμβολιαστούν, γιατί πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για το άθλημά μας να αντιμετωπίσει την πανδημία. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη για την υγεία που παρέχονται και για τη συμμόρφωση με τους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, οι οποίοι αναμένουμε ότι θα γίνουν αυστηρότεροι με την πάροδο του χρόνου. Μας ενθαρρύνει ότι το 97% των 100 κορυφαίων παικτών που θα παίξουν στο φετινό Australian Open είναι εμβολιασμένοι».


Πηγή