Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Australian Open: H ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς φέρνει αλλαγές στην κλήρωση και ένα «δώρο» στον Ναδάλ | ΣΠΟΡ

Η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά, έχει άμεσο αντίκτυπο και στην κλήρωση του Australian Open, που αρχίζει στις 17/1, ενώ μπορεί να… προσφέρει ένα απρόσμενο «δώρο» στον Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς κληρώθηκε να παίξει στον πρώτο γύρο με τον Σέρβο, Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, ωστόσο εάν ο «Νόλε» δεν… ανατρέψει επιτυχώς την απόφαση της κυβέρνησης για δεύτερη φορά μέσω των δικαστηρίων, την θέση του θα πάρει ο Ρώσος, Αντρέι Ρούμπλεφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο Βέλγος, Γκαέλ Μονφίς (Νο 17), ο οποίος επρόκειτο να παίξει με τον Αργεντινό, Φεντερίκο Κόρια, θα πάρει την θέση του Ρούμπλεφ και θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Τζιανλούκα Ματζέρ, στον πρώτο γύρο του τουρνουά.

Επίσης, ο Καζάκος, Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο 35), ο οποίος είχε κληρωθεί για να παίξει έναν προκριματικό αγώνα, θα «μετακομίσει» στην θέση του Μονφίς και θα παίξει με τον Κόρια, ενώ η κενή θέση στην κλήρωση θα κριθεί μετά τα προκριματικά.

Η μη συμμετοχή του Σέρβου επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο Australian Open, ενδεχομένως να σημάνει και την «αποκαθήλωση» του από την κορυφή. Κι αυτό θα συμβεί, εάν κατακτήσει το τρόπαιο, είτε ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είτε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, ο πιο … χαρούμενος είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, αφήνοντας στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, τόσο τον Τζόκοβιτς, όσο και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.


Πηγή